✉️ (ingezonden) Over de ontvangst van Kaag

✉️ (ingezonden) Over de ontvangst van Kaag></div>

<p class=PARAMARIBO, 17 december 2022 – Gisteren is de Nederlandse vicepremier (en minister van Financiën) Sigrid Kaag in het Koninklijke vliegtuig naar Suriname afgereisd om ons bij te praten over "de excuses".

Historisch bezoek

Vanwege dit historische en zeer belangrijke bezoek is daar in deze app een artikel aan gewijd en werd er vooral ingehaakt op de vrij amateuristische wijze van ontvangst.

Santokhi was niet aanwezig (hij had een foto-shoot in verband met het installeren van een nieuwe commissie).

Suriname stuurt haar minister van oorlog naar Kaag

Brunswijk was (door Nederland) niet gewenst vanwege zijn terroristische verleden en ook geschikte toppers als Ramdin (buitenlandse zaken) en Levens (cultuur en educatie) waren de grote afwezigen.

Wie had Suriname dan gestuurd?

Niemand, pas op het allerlaatste moment werd minister Krishnakoemarie Mathoera naar voren geschoven.

Zij is minister van defensie en als Santokhi geen plannen had om Nederland de oorlog te verklaren, is het vrij diplomatiek ongepast om een vicepremier te laten ontvangen door iemand van een departement die daar niets mee te maken heeft;

Zo werkt dat nu eenmaal op internationaal politiek niveau.

Bigi bere

Daar waar Sigrid Kaag – na een lange en vermoeiende vlucht – er tiptop netjes en goed gekleed uit zag, verscheen Mathoera in een veel te kleine en gekreukelde rok op de overstroomde en totaal onverlichte landingsbaan van Zanderij.

Mathoera is zo gezet dat haar kleding niet meer dicht kon

Tegelijk was haar blauwe blouse zo strak dat geen enkele knoop dicht kon en zij haar handen vol had een paar mobiele telefoons.

Het was noodweer toen Kaag landde en dus moest de hoge bewindsvrouw dwars door de regen en de plassen – op haar open schoenen – naar de minister lopen.

Normaal loopt de ontvangende partij richting de gast, maar hier doen we het blijkbaar andersom.

Bezoek Kaag
Zanderij / Suriname

Tot overmaat van ramp bleken er niet genoeg paraplus voorradig te zijn en moest Kaag zelfs, in de stromende regen, haar eigen paraplu dragen waar Mathoera een "drager" hiervoor had meegenomen.

K**lie Kaag?

Het werd nog erger toen het eerste officiële persmoment aanbrak;

Mathoera manoeuvreerde zo voor de camera dat Kaag háár paraplu moest dragen zodat onze minister de handen vrij had.

Sommigen zullen zegen "net goed, Holland heeft ons jaren afgebeuld als 'dragers', nu betalen wij ze terug", maar diplomatiek is dit gewoon een blunder van jewelste.

Kaag werd door Mathoera als persoonlijke k**lie ingezet

Een gast door de regen laten lopen, niet op tijd aanwezig zijn, ongepaste ministers sturen, niet in stijl gekleed en geen rekening houden met welke diplomatieke protocollen dan ook is "not done" op hoog, internationaal niveau.

Reactie onder het artikel
– (c) Jazzy Paul –

In deze app werd vervolgens gemeld (door sommigen) dat het artikel geframed was en alles berust op leugen en bedrog.

Reactie onder het artikel
– (c) 3-KA! –

Gelukkig waren er reporters aanwezig die alles hebben vastgelegd.

Duidelijk valt te zien hoe Mathoera (in krappe vrijetijd kleding) in de stromende regen Kaag (netjes gekleed met open schoenen) al staand in de plassen haar paraplu laat vasthouden.

Het meisje in het zwart gekleed is iemand die "de protocollen" moet bewaken en je ziet haar op de lip bijten en kijken van "o mijn God, dit is zo slecht voor onze PR".

Gelijk heeft ze.

Kaag op Zanderij
– (c) Nederlandse pers –

Ook het feit dat Santokhi van niets wist (wat zijn eigen woorden waren) en hij minder dan een uur voor het bezoek had uitgetrokken (hij had daarna een foto-shoot bij het CdS), spreekt boekdelen.

Conclusie

De enige conclusie die je kan trekken is dat het amateuristisch en ongepast is om zo'n belangrijk bezoek zo ontzettend slecht voor te bereiden, niet serieus te nemen en de regie volledig uit handen te geven.

Daar waar Nederland er alles aan doet om het proces ordentelijk te laten verlopen en echt elke minderheidsgroepering een stem te geven, blijft het binnen onze regering oorverdovend stil.

Suriname : Nederland werkt veel te snel, wij eisen meer tijd

De grote klacht van Suriname was dat er meer dan 160 jaar nodig was om alles omtrent de slavernij goed voor te bereiden en Nederland te voortvarend was in haar acties.

Achteraf gezien klinkt dat logisch; zelfs het netjes verzorgen van een belangrijk bezoek is voor ons land op korte termijn blijkbaar te hoog gegrepen.

Bron : Melanie Faber MSc. PhD. International Medical and Business Affairs (met hulp van de app Suriname Nieuws)


— UW MENING —

Is Kaag netjes ontvangen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!