Bekentenis : "ik stal geld uit pure armoede"

Bekentenis : "ik stal geld uit pure armoede"

PARAMARIBO, 31 december 2022 – Een bijna 50 jaar oude man die in zijn jongere jaren in de bak heeft gezeten (wegens het plegen van diefstallen – redactie) zegt op de valreep van het nieuwe jaar dat hij zich toentertijd schuldig heeft gemaakt aan deze misdaden vanwege de armoede waarin hij opgroeide.

Bajesklant

De voormalige bajesklant uit Paramaribo die momenteel een bouwondernemer is legt uit dat hij in zijn periode als dief werd gedreven door een grenzeloos verlangen naar veel geld.

Ik kon als jongetje van de lagere school niet eens een frisdrank voor mezelf kopen en moest altijd in de felle zon lopend naar school en weer terug naar huis.

Mijn schoolvrienden hadden het altijd veel beter en dat stoorde mij ontzettend. Mijn leven was ook nadat ik naar de MULO school ging niet optimaal.

Ex-dief
Paramaribo

"Mijn moeder deed haar best, maar was niet in staat om alle kinderen naar behoren op te voeden omdat er altijd een tekort was aan geld," vervolgt hij.

Geen cadeaus

"Ik kan mij heugen dat ik slechts 1 keer in mijn kinderjaren een cadeau van mij ma heb gekregen: een eenvoudige vlieger die toen maar 50 cent kostte", zegt hij vervolgens op serieuze toon.

Er rust geen zegen op gestolen gelden

De voormalige bandiet weet zeker dat hij niet het criminele pad was opgegaan indien hij het in financieel opzicht iets beter had gehad.

Sinds ik een jaar of 8 was begon ik de armoede vreselijk te haten.

Ik haat armoede tot op de dag van vandaag, maar bent tot het besef gekomen dat ik mijn geld op een eerlijke manier moet verdienen.

Ex-dief
Paramaribo

"Er rust namelijk geen zegen op gestolen geld", besluit hij zijn persoonlijk relaas.

Bron : GFC / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Begrijpt u dat mensen soms tot diefstal kunnen overgaan?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!