Quincy Promes gelinkt aan Piet Wortel

Quincy Promes gelinkt aan Piet Wortel

PARAMARIBO, 11 januari 2023 – De bekende SuriNed en Oranje voetballer Quincy Promes wordt in een grootschalig drugsonderzoek nu ook gelinkt aan de "beruchte" Piet Wortel, eveneens van Surinaamse komaf.

Wortel

Promes werd al verdacht van poging tot moord, drugshandel, witwassen, verboden wapenbezit en belastingontduiking, maar sinds deze week is hij ook in verband gebracht met Piet Wortel, de Nederlandse drugsbaas met Surinaamse roots.

De gegevens van Promes stonden in de telefoon van Wortel

Om onder alle gevolgen en verdachtmakingen uit te komen, is Promes bezig zichzelf tot Rus te laten natureliseren; hij speelde voor Ajax maar is hals over kop naar Rusland vertrokken om uit te komen voor Spartak Moskow.

Boetegeld

Quincy Promes zou drugshandelaar Piet Wortel een "boete" van 250.000 euro hebben betaald vanwege een door hemzelf verduisterde partij cocaïne van 400 kilo.

Als Promes het geld niet zou overmaken, had hij dit met de dood moeten bekopen.

Bovenstaand feitenrelaas heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie woensdag naar voren gebracht in de rechtbank van Rotterdam.

Het OM baseert zich op informatie van het Team Criminele Inlichtingen (TCI).

Vanwege diezelfde gestolen partij cocaïne zouden twee andere mannen wel zijn geliquideerd, namelijk in september 2019;

Genciël Feller werd doodgeschoten op Curaçao en oud-profvoetballer Kelvin Maynard in Amsterdam.

Justitie denkt dat Wortel de opdrachtgever is voor deze moorden. Die verdenking wordt door Wortel zelf overigens stellig ontkend.

De 54-jarige Wortel ontkent ook dat hij Promes kent, maar justitie zegt dat de naam en het telefoonnummer van de vijftigvoudig international van het Nederlands elftal zijn aangetroffen op een telefoon van hem.

Rusland

De oud-speler van onder meer Ajax, die momenteel voor Spartak Moskou speelt, wordt al langer in verband gebracht met grote delicten zoals de drugshandel.

Piet Wortel kreeg in ons land zonder problemen "amnestie"

De politie vermoedt dat hij betrokken is geweest bij de smokkel van een partij cocaïne van ruim 4.000 kilo die in april 2020 in beslag werd genomen in Antwerpen.

Wortel werd in 2014 als kopstuk van een internationale drugsbende tot zeven jaar cel veroordeeld door de rechtbank in Rotterdam.

Hij wist te ontsnappen en verbleef sindsdien in Suriname.

Toen de politie vorig jaar hoorde van zijn plannen om naar Aruba te reizen, werd hij daar aangehouden.

In april van vorig jaar werd duidelijk dat Wortel ervan wordt verdacht dat hij de handel in cocaïne vanuit Suriname zonder problemen heeft weten voort te zetten.

Een partij van 400 kilo en een partij van 4.030 kilo worden aan hem gekoppeld, net als de eerder genoemde moorden.

Vanuit Suriname coördineerde Wortel de drugs en moorden

Het OM zegt dat ze in verband daarmee meer mensen wil aanhouden. Veel van hun zouden zich ophouden in ons eigen land.

Bron : NU.nl / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Denkt u dat Promes inderdaad schuldig is?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!