Nieuws over deze app 🙂

Nieuws over deze app 🙂

PARAMARIBO, 24 januari 2023 – Deze gratis nieuwsapp brengt al het laatste nieuws uit Suriname het eerste naar uw telefoon of tablet.

Ontwikkelingen

Dat doet het al vanaf 2014 en sindsdien worden er met regelmaat nieuwe functies en aanpassingen doorgevoerd.

Stilstand is immers achteruitgang en in de praktijk wil niemand stil blijven staan of achteruitgaan.

200.000 artikelen

Het is alweer tien dagen geleden, maar op 14 januari 2023 is het 200.000e artikel via deze app gepubliceerd.

Het 200.000e artikel
– Suriname Nieuws –

De artikelen worden niet alleen "live" op uw telefoon aangeboden, maar komen ook in een groot archief terecht dat gratis doorzoekbaar is voor journalisten, historici, wetenschappers en iedereen met interesse in het nieuws uit Suriname.

Twitter / Mastodon

De afgelopen weken was het flink rumoerig rondom het bekende sociale medium Twitter.

Deze is namelijk opgekocht door Elon Musk, de flamboyante, maar ook veelvuldig bekritiseerde miljardair uit Amerika – bij het grote publiek vooral bekend als eigenaar van Tesla en SpaceX.

Veel grote namen in de wereld stapten over op Mastodon

Toen de verkoop van het sociale platform bekend werd, stapten veel mensen en uitgevers over van Twitter naar de concurrent Mastodon.

Mastodon / Federated Press
– Suriname Nieuws –

Nu doet deze nieuwsapp zelfs niets tot weinig met social media, maar het was wel een mooie gelegenheid om zich ook aan te melden bij deze alternatieve partij.

Na een screening is het dan ook als eerste Surinaams medium gelukt om toegelaten te worden tot de selecte groep van de Federated Press op Mastodon.

In de praktijk zult u daar weinig van merken en zelfs niet mee hoeven te doen, maar het is toch een grote eer dat een kleine app toegelaten is tot zo'n groot podium.

Suriname Nieuws
@Suriname op Mastodon

Kunstmatig intelligent

Iedereen met een beetje interesse in technologische ontwikkeling heeft er inmiddels vast wel van gehoord; de superslimme en bijna menselijke chatrobot ChatGPT.

Waar een normaal "gesprek" met een online chathulp niet veel verder komt dan "ik begrijp u niet" of "kunt u de vraag nog eens herhalen", snapt ChatGPT alles.

Sterker nog;

Hij geeft niet alleen inhoudelijk sterk antwoord op bijna alle vragen ter wereld (en in alle talen ter wereld), maar hij kan ook zelf met ideeën komen, samenvattingen maken van grote lappen tekst en bijvoorbeeld grammaticale fouten halen uit journalistieke presentaties.

ChatGPT
kunstmatige intelligentie

Om niet achter te blijven in de digitale vaart der volkeren is ook deze app bezig om de slimme praatrobot een mooie plek te geven binnen de app.

De digitale assistent schrijft vaak beter dan een journalist

Sommige schrijvers en journalisten zijn "bang" voor de robot, omdat hij vaak meer weet en het beter kan verwoorden dan zij zelf.

ChatGPT
– Suriname Nieuws –

Maar angst is nooit een goede raadgever en elke nieuwe ontwikkeling is er één waar je zelf een positieve draai aan kan geven.

Kortom, binnenkort in het theater van deze gratis nieuwsapp;

De robot ChatGPT – met alle antwoorden op uw vragen!

WhatsApp

Behalve de bovengenoemde – en inmiddels gerealiseerde – ontwikkelingen zullen er ook in 2023 natuurlijk weer gratis nieuwe updates binnen de app worden doorgevoerd.

Binnenkort : WhatsApp
– Suriname Nieuws –

Eén daarvan is dat er binnenkort via WhatsApp kan worden gecommuniceerd, zodat mensen niet alleen hun reactie via het toetsenbord kunnen achterlaten, maar ook in gesproken vorm via de mobiele telefoon,

Bedankt voor het gebruik

Waardeert u deze app?

Deel hem dan gratis met vrienden die hem nog niet kennen of laat een leuke reactie / review achter in de Google Playstore.

Daarmee kunnen anderen hem sneller vinden en er ook van gaan genieten!

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gaat Suriname snel genoeg mee in de ontwikkelingen rondom internet?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!