Ook Nederland rept over "heksenjacht"

Ook Nederland rept over "heksenjacht"

PARAMARIBO, 18 februari 2023 – De rellen in Paramaribo zijn ook in Nederland (relatief) groot nieuws.

Gewapende machten

Men verbaast zich er vooral over het slechte optreden van de politie, het overmatig gebruik van geweld en het ogenschijnlijk gebrek aan leiding, visie en (doortasten) optreden van hogerhand.

"Waar Brunswijk nog praat, is Santokhi volledig onzichtbaar"

Veel nieuwskanalen spreken zelfs openlijk over een heksenjacht en opkomende repressie nu alles en iedereen die kritiek lijkt te hebben op de zittende regering wordt achtervolgd, gezocht op opgepakt.

Er is geen begrip voor de communicatie vanuit de huidige coalitie met Ronnie Brunswijk en zijn partij ABOP als één van de grootste machthebbers, waarbij Chandrikapersad Santokhi en zijn VHP telkens weer achter de feiten aan te lijken lopen.

Nederlandse media
online bronnen

Ook het feit dat de president – op een korte televisietoespraak na – volledig verborgen blijft en niets van zich laat horen, bekijkt men met steeds groter wordende verbazing.

Geen leider

Juist in deze tijden zou "een leider" moeten opstaan en het volk aan de hand moeten nemen, in plaats van deze te beschimpen en de mond te snoeren, zo is het geluid.

De jacht op onder meer "Pakittow " Biervliet doet velen denken aan een ongecontroleerde afrekening en onderdrukking van een sentiment dat niet eenvoudigweg verstomt kan worden.

Men zou volgens sommige critici bewust op zoek zijn naar leiders van de protesten om deze af te kunnen rekenen en zo de zittende macht te kunnen handhaven, in de hoop dat de kritiek daarmee afneemt.

Nederlandse media
online bronnen

Ook de Tweede Kamer – het parlement in Nederland – heeft openlijk vragen gesteld bij de gang van zaken, het toegepaste geweld en de ogenschijnlijk afwezige leiding binnen ons land.

Nederlandse media
– screenshot : NU.nl –

Bron : NU.nl / NOS.nl / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou onze president meer van zich moeten laten horen / zien?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!