Surinaamse jongeman licht "smachtende" Nederlandse oudere dames op

Surinaamse jongeman licht "smachtende" Nederlandse oudere dames op

PARAMARIBO, 1 maart 2023 – Een 25-jarige jongeman uit Paramaribo is erop betrapt tegelijkertijd met tenminste vier kwetsbare oude vrouwen uit Nederland online liefdesrelaties te zijn aangegaan.

Oudere dames

De dames in kwestie gaven aan zeer eenzaam te zijn en hadden allen de gezegende leeftijd van 60+ bereikt.

Vernomen wordt dat het de jongeling door het doen van valse liefdesbeloften is gelukt om de oudere vrouwen veel geld afhandig te maken.

De dames werden gemanipuleerd geld op te sturen

Een van de slachtoffers heeft in december 2022 – vlak voor onze dure kerstperiode – zelfs 2.000 euro in contanten via de post naar haar "vriendje" in Suriname gestuurd.

Duizenden euro's

Het geld werd op zijn instructies tussen de bladen van een tijdschrift geplaatst, zodat het veilig de douane kon passeren.

Het Surinaams Kritisch International Vrouwen Collectief (KIVC) is op de hoogte van deze kwestie en onderzoekt de zaak verder.

Het Kritisch Internationaal Vrouwen Collectief (KIVC) – onderdeel van de Geor Hering Foundation – heeft zich primair ten doel gesteld om verschillende maatschappelijke internationale en nationale vraagstukken aan de orde te stellen en structurele oplossingen aan te dragen.

Het KIVC stelt thema’s als vrouwenmisbruik, ongelijke kansen, armoede, milieuvervuiling, criminaliteit, racisme, gezondheid, medisch ethische vraagstukken, naming and shaming, economie, onderwijs, tradities, liefde, relaties en gezin regelmatig aan de kaak.

Inmiddels heeft het bewuste collectief een sterk vermoeden dat de liefdesoplichter nog meer dames voor de gek houdt en dat enkel uit puur winstbejag.

Georganiseerde oplichting

Hij richt zijn pijlen via het internet op eenzame naar liefde hunkerende vrouwen.

Er zijn eerder al waarschuwingen uitgevaardigd door het KIVC.

Daarin stond dat vooral oudere single vrouwen met een minder bedeeld uiterlijk een makkelijk prooi vormen voor jongemannen die maar 1 intentie hebben : hen zoveel mogelijk geld afhandig maken.

Ook zou een Surinaamse bende van louter jongemannen zich online voordoen als vrouwen en in Nederland voor financieel gewin op zoek gaan naar eenzame mannen.

De bedrogen vrouwen zijn allen al op de hoogte gesteld van de praktijken van hun "vriendje".

Vriendin onbekend

De oplichter heeft naar verluidt ook al een vriendin in zijn eigen land, Suriname.

Of zij ook op de hoogte is van de activiteiten van haar vriend is nog niet bekend...

Bron : GFC Nieuws / lifestyle


— UW MENING —

Snapt u dat mensen misbruik maken van de gevoelens van een ander?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!