🪙 (koers) euro historisch duur

🪙 (koers) euro historisch duur

PARAMARIBO, 04 maart 2023 – Vanwege de onstuimige ontwikkelingen rondom de koers in zowel euro als US dollar zal deze app met regelmaat de meest recente koersen doorgeven.

Ongekend hoge koers

Ondanks alles beloften en toegezegde transparantie blijft de koers zich met verhoogd tempo in een zeer negatieve richting ontwikkelen.

Waar de US Dollar sinds een week snel naar de SRD 35,- beweegt, heeft de EUR voor het eerst in onze geschiedenis de grens van SRD 36,- aangetikt.

de koersen van vandaag
– Centrale Bank van Suriname –

Nog nooit eerder is de euro zo duur geweest en het einde lijkt helaas nog lang niet in zicht.

Transparantie

De CBvS belooft weliswaar elke week stabiliteit, transparantie en daadkrachtig optreden maar financiële experts in zowel binnen– als buitenland uiten steeds vaker openlijk kritiek op het ogenschijnlijk afwezige beleid.

De schuld groeit, inkomsten verdampen, geldt wordt gedrukt

Ook de marktinterventies (waarbij miljoenen aan SRD worden opgenomen en later weer worden gestort – redactie) en de koersverhouding die voor de staatschuld (een koers van 1 op 8,50 – redactie) wordt gerekend, doet bij menigeen de wenkbrauwen fronzen.

Het bijdrukken van bijna een miljard Surinaamse Dollars (monetaire financiering – redactie) sinds 2020 geeft veel landgenoten ook weinig vertrouwen.

Het enige dat groeit is de inflatie en koers in valuta

De nationale schuld is de afgelopen twee jaar met nog eens bijna 25% toegenomen (volgens criticasters ruim 1 miljard USD aan nieuwe leningen – redactie) en de beloofde "olie-dollars" blijven de komende 5 tot 10 jaar waarschijnlijk ook nog eens uit.

Stabiliteitsbelofte

Enkele weken terug zou de regering (volgens eigen zeggen) komen met de uitkomst van een "100 dagen onderzoek naar de koersstabilisatie", maar daar is helaas nooit meer iets van vernomen.

De informatie over de koersen wordt door deze app real-time opgehaald uit het systeem van de aangesloten banken en hier gepubliceerd.

Door tijdverschillen (tussen de computer van de app en de betrokken banken) kunnen er kleine fluctuaties (koersverschillen) aanwezig zijn.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u vertrouwen in de transparantie van onze nationale bank?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!