✉️ (ingezonden) Is de president ziende blind?

✉️ (ingezonden) Is de president ziende blind?

PARAMARIBO, 11 maart 2023 – Santokhi is een uniek president en leider van het volk. Het licht aan het einde van de tunnel ziet hij namelijk wel, maar de ellende aan het begin van diezelfde tunnel niet.

Tunnelvisie

Het is fascinerend om te zien dat de president wel steeds in staat is om ver in de toekomst te kijken en verhalend daarover te praten, maar wonderlijk niet in staat is om alles wat om hem heen gebeurt niet te zien.

Zit hij nu zo diep in die tunnel dat alles zo donker voor hem is? Is het door de tunneldruk dat hij door hallucinaties licht ziet?

Chan kan zeer goed vooruitkijken, maar kijkt niet om

Iedereen die nuchter is, een beetje kan nadenken en zichzelf in de spiegel kan kijken zou op onderstaande zelf kunnen antwoorden.

Wat weet hij niet van wat hij al wist?


Er zijn vijf momenten waarop hij de informatie had;

  1. Lopen tijdens meet the people ruim voor de verkiezingen: hij zei dat hij meer dan 1000 km heeft gelopen en het volk gesproken.

  1. Verkiezingspodia: tijdens de verkiezing vertelde hij wat hij allemaal zou doen.

  1. Hearings na de verkiezingen: bij de samenstelling van de regering heeft hij alles en iedereen gehoord.

    1. Gesprekken na protesten van Organic in zomer 2022: na de protesten is bijna iedereen op de thee geweest om te vertellen wat er mis is.

  1. Dialoog na 17 februari: na de demonstratie van 17 februari 2023 gaat de president weer theedrinken met dezelfde mensen als zes maanden daarvoor.

Wat wij dus zien is dat president vijf momenten in ruim drie jaar heeft gehad om van het volk te horen wat er bij en in de samenleving leeft.

En als hij zoveel input heeft gehad dan komen wij tot de volgende twee prangende vragen:

  1. Thee-ontvanger; waarom kan de president niet begrijpen en zien wat er hier en nu om hem heen gebeurt?
  2. Thee-drinker; waarom denken de theedrinkers elke keer dat ze een bijdrage leveren terwijl ze keer op keer de informatie formeel en informeel al gedeeld hebben met de president?

De thee-ontvanger

De theeontvanger is kennelijk niet bezig om te begrijpen wat de problemen zijn of begrijpt hij wat de problemen zijn maar kan die niet oplossen?

Neemt de theeontvanger het volk wel serieus door hen keer op keer uit te nodigen om kennelijk de notities direct daarna in de papierversnipperaar te gooien?

Het volk wordt dus kennelijk elke keer bij de neus genomen.

De president houdt er kennelijk van om vooral te praten over zaken die ver weg liggen.

Zo kon hij verhalend vertellen dat hij diaspora miljoen zou laten vloeien, dat hij vele investeerders in de rij heeft staan en zo nog meer.

Maar zodra het tijd wordt om te leveren dan meestert hij in the blame game en geeft iedereen en alles de schuld waarom het niet kan wat hij had verteld en beloofd.

Hij kijkt nimmer naar zichzelf, naar zijn eigen onkunde, onmacht en onwil.

De president kijkt altijd vooruit, maar nooit naar zichzelf

Wij zien dat de president in plaats van met oplossingen voor de problemen te komen, verzint hijzelf nieuwe problemen namelijk de druk van critici.

Hij wil mensen die kritisch zijn de mond snoeren en zelfs tot in het buitenland, wel of zonder steun van bevoegde instanties. Icarus wilde in zijn hoogmoed, maar ook door zijn beperking, naar de zon vliegen.

Deze president wil kennelijk Icarus overtreffen?

Chan ziet zichzelf als God en eigenlijk nog hoger dan dat

Wellicht was de president wat wijzer geworden als hij ook hoorzittingen in Nederland had gehouden want voor de verkiezingen was diaspora alles, voor en achter.

Nu ligt het aan de critici in Nederland waarom hij geen oplossingen kan realiseren?

De thee-drinker

Hoe naïef zijn de thee-drinkers die steeds op visite gaan?

Hebben de thee-drinkers nog wel zelfrespect want ze zien keer op keer dat al hun input steeds door de papierversnipperaar gaat?

Werken de thee-drinkers dan niet mee aan verlakkerij van hun eigen achterban want zo houden ze hun achterban zoet met een fopspeen die ze bij de thee als cadeau van president hebben gekregen?

Worden de thee-drinkers niet medeplichtig aan de rad-voor-de-ogen-draaierij van de president?

De tunnel kan lang en diep zijn maar de president wist alles nog voor hij de tunnel indook.

En hij komt heel regelmatig zelf uit de tunnel, inmiddels vijf keer, om te kunnen zien wat voor ravage er is ontstaan.

Santokhi is vooral trots op het werk van zijn voorgangers

Dus dan kan de president er beter aan doen om sessies te houden om zijn prestaties – echte prestaties, niet de projecten van de vorige regering – te presenteren in plaats van aanhoren van wat hij al weet.

Aanvullend

Noot : lees hieronder en huiver mee via het gesprek dat de president op de Surinaamse zender ATV heeft gehad.

President Chandrikapersad; via uitgebreide rapportages die ik (Santokhi – redactie) heb gekregen over de sociale media blijkt dat een deel van die haat die wordt gecreëerd komt van Surinamers.

Maar een deel is import, vooral vanuit Nederland, waarbij ernstige vormen van haat worden gecreëerd door personen die daar lekker hoog en droog zitten.

We zijn nu met de bevoegde instanties van die landen bezig om dat ook aan te pakken, zij zullen het weten.

president Chandrikapersad Santokhi
interview via ATV (Suriname)

Santokhi bedelt dus niet alleen voor wapens in Nederland, maar vraagt ze blijkbaar ook haar eigen onderdanen op te pakken.

Bron : Hikmat Mahawat Khan / via SR Herald (aanvulling via deze app)


— UW MENING —

Is de kritiek op het functioneren van president Santokhi (deels) terecht?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!