✉️ (ingezonden) Gezocht : minister (m/v/x)

✉️ (ingezonden) Gezocht : minister (m/v/x)

PARAMARIBO, 3 april 2023 – Met het beschikbaar komen van de portefeuille van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), is de hamvraag wie de functie van minister zal bekleden.

Crisis

De crisis in ons land vraagt naar bestuur en beslissingen in het belang van het land, de samenleving als geheel en als deel van de natuur.

Suriname is één van de meest kwetsbare landen voor de effecten van klimaatverandering en wij kunnen het ons daarom niet permitteren om vertraging op te lopen in het verder ontwikkelen en uitvoeren van klimaatveranderingsbeleid.

De noodzaak blijft dringend aanwezig voor het formuleren van toekomstgericht beleid dat de wederzijdse afhankelijkheid van de natuur en mensen reflecteert en rekening houdt met de draagcapaciteit van de natuur.

Goed beleid

Een beleid dat tegelijkertijd Suriname op de wereldkaart kan plaatsen met betrekking tot milieu– en natuurbeheer, klimaatverandering en gerelateerde onderwerpen.

Ons land is kwetsbaar op het gebied van klimaatverandering

Bovendien vormt ruimtelijke ordening de fundering voor de evenwichtige ontwikkeling van sociale en economische sectoren en is het een essentiële steunpilaar voor verantwoord milieubeheer.

Grond-, natuur– en bosbeleid zijn hier onlosmakelijk aan verbonden.

Resultaten

Gedurende de afgelopen twee jaar zijn ondanks de beperkte financiële en menselijke capaciteiten bij het ministerie belangrijke processen in werking gezet.

Echter is er voor ‘het meest beboste land ter wereld’ nog veel te doen om te komen op het pad van een duurzame en rechtvaardige ontwikkeling.

Competenties

BINI – het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur – en de Spatial Planners Association (SPASU) Suriname zien graag dat de nieuwe minister van ROM zo dicht mogelijk de volgende profielkenmerken zal benaderen;

Verdere profielkenmerken;

Profielkenmerken

De profielkenmerken horen getoetst te worden tijdens een transparante wervingsprocedure, waardoor er aantoonbaar ook echt voor de meest geschikte kandidaat wordt gekozen.

Als het algemeen belang prevaleert boven politieke belangen, het aanstellen van individuen vanwege persoonlijke of familiebanden achterwege wordt gelaten, en de schijn van incompetentie wordt voorkomen door transparant te handelen, kan een stukje vertrouwen van het Surinaamse volk teruggewonnen worden.

Dit stukje vertrouwen kan de huidige regering absoluut gebruiken en is hard nodig voor enige economische stabiliteit en sociale zekerheid in ons land.

De nieuwe minister moet van alle markten thuis zijn

Dit is een kostbare kans om een geschikte persoon op een technische positie te kiezen.

Om de projecten die reeds zijn aangevangen en nog in de pijplijn zijn bij het ministerie in goede banen te leiden, en verder te bouwen op de reeds gelegde fundering van de duurzame ontwikkeling.

Toekomstgericht

Bovenal, om bij te dragen aan een veilige, gezonde woonomgeving voor de generaties na ons, zodat zij ook kunnen leven en genieten van de natuur.

Daar hebben ze immers recht op.

Bron : BINI / SPASU (via SR Herald)


— UW MENING —

Kent Suriname voldoende mensen die voldoen aan de eisenlijst?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!