✉️ (ingezonden) Waar is Santokhi?!

✉️ (ingezonden) Waar is Santokhi?!

PARAMARIBO, 3 april 2023 – Een beetje vreemd is het wel. Net nu de koers ontploft, Suriname internationaal in het nieuws is vanwege grootschalige corruptie– en witwaspraktijken en in Nederland hierom het ene na het andere onderzoek wordt gestart, is onze president als een schim in de nacht verdwenen.

Kerngezond

De reden?

Hij is extreem gezond, kiplekker, voelt zich beter dan ooit en mankeert absoluut niets.

Toch heeft hij blijkbaar een heel leger van privé artsen om zich heen van zowel Surinaamse, als buitenlandse komaf.

En ondanks dat de president de meest gezonde president ooit is (zijn eigen woorden) is hem geadviseerd hals over kop naar Nederland te vliegen vanwege een "totaal vrijblijvend medisch onderzoek".

Conclusie : de president is wellicht doodziek, maar niemand mag het weten?

Wat speelt er?

Of ligt het anders?

Niemand die het kan zeggen, want de aankondiging van zijn vertrek was nog geen 24 uur voor het daadwerkelijke afreizen naar Holland en sindsdien hebben we niets meer van hem vernomen.

Geen rode loper, geen militair machtsvertoon op Zanderij, geen fotosessies van de Communicatiedienst Suriname... helemaal niets.

De president is kerngezond – zegt hij zelf – maar is wel binnen 16 uur verdwenen naar buitenlandse medisch experts...

President Santokhi is dus al enkele dagen uitlandig voor "overbodig medisch onderzoek" – dit alles op advies van zijn medisch team dat uit vele Surinaamse en buitenlandse artsen bestaat.

Zo wordt gemeld door de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Het doel is om een aanvullend medisch onderzoek te ondergaan op basis van eerder gedane medische screening in Suriname.

Niets aan de hand

Er wordt door de CDS tegelijkertijd wel gemeld dat de president in optimale conditie is en over enkele dagen terug zal zijn...

...gelooft u het?

Net als de andere beloften en toezeggingen dat alle problemen snel zijn opgelost en Santokhi volledig overzicht heeft in de immense problematiek die ons land teistert.

Chan is niet ziek, maar wil wel duur medisch onderzoek?

Het is te hopen dat de president op eigen kosten het medisch onderzoek laat doen in Nederland, want geen enkele Surinaamse burger gaat op staatskosten voor medisch onderzoek naar het buitenland, vooral als die niet ziek is.

Verder is het raar – dat hoewel de president niet ziek is – hij toch plotseling naar Nederland vertrekt voor medisch onderzoek?

Het kan natuurlijk ook zijn dat hij is opgeroepen zich aan te melden voor onderzoek in de actuele zaak van de grootschalige witwaspraktijken.

Ter verduidelijking;

Het is ook ongehoord om maar één dag van tevoren te melden dat de president naar het buitenland vertrekt voor medisch onderzoek, tenzij het om een spoedgeval gaat.

Waarom is de president hals over kop vertrokken?

Vandaar de twijfel onder veel burgers of hij wel voor echt (spoed)medisch onderzoek weg is, terwijl hij zich in optimale conditie voelt, of dat er toch iets anders speelt.

Bron : Vincent Badjajh / culturu.com


— UW MENING —

Moet de regering – in deze onzekere tijden – duidelijk maken waarom Santokhi is vertrokken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!