✉️ (ingezonden) Goud als betaalmiddel

✉️ (ingezonden) Goud als betaalmiddel

PARAMARIBO, 20 april 2023 – Suriname gaat in de komende jaren blijven sukkelen met de valuta-epidemie als er niet snel een duurzame oplossing komt.

1 op 50

De koers is hard op weg naar 1 op 50 en straks naar 1 op 100 te gaan! De monetaire autoriteiten weten geen raad en zijn machteloos.

Er is echter licht in de valuta-tunnel.

Goud als betaalmiddel

De Surinaamse Partij voor welzijn van Mens & Dier (SPMD) wil daarom USD als officiële Surinaamse valuta en goud als wettig betaalmiddel.

Dit in samenhang met opvoering van exportgerichte industriële productie.

Waarom goud als wettig betaalmiddel erbij?

  1. Omdat de USD vanwege huidige internationale politieke strubbelingen momenteel wat zwakte vertoont en voorlopig schaars is, maar dit gaat op termijn zeker hersteld worden nadat het oorlogszuchtige China (woorden van de schrijver – redactie) economisch en miltair is verslagen door Amerika.

Nobel economist Paul Krugman says there’s no real risk to the dollar – unless the US defaults on its debt.

Paul Krugman
17 april 2023

Uit dit meest recente artikel van 's werelds belangrijkste econoom van Princeton University (de enige echte topeconoom) en tevens nobelprijswinnaar prof. Paul Krugman, blijkt dat er geen reden is om te twijfelen aan de achteruitgang van de USD.

  1. Het gebruik van goud als betaalmiddel is echter risicovol. Wanneer een grote betaling gedaan moet worden, bijvoorbeeld het kopen van een huis, dan moet je met grote zakken gouden munten naar de ontvanger gaan

Risico op overvallen

Het risico dat zo’n goudtransport overvallen word is erg groot. Voorts is online betalen met gouden muntjes een probleem.

Sedert 1 januari 2010 is er een nieuwe wet van kracht in de Amerikaanse staat Georgia dat naast de papieren dollars ook zilver en goud als wettige betaalmiddelen gebruikt.

Goud is de toekomst

Gouden muntjes als wettig betaalmiddel is een uitstekende optie voor Suriname omdat ons land hiertoe genoeg goud produceert.

Samen met de US Dollar is goud de toekomst van Suriname

Er zijn echter wat beperkingen, vandaar dat invoering hiervan in samenhang met dollarisatie en grootschalige industriële productie moet gebeuren.

Hieronder wordt dit nader uitgelegd.

Duurzame oplossing

De wisselkoersen in Suriname zijn nu verder de lucht ingegaan en de monetaire autoriteiten weten geen raad en kunnen niks doen.

De Centrale Bank van Suriname en de regering hadden stabilisatie en verlaging van de wisselkoers en rust op de valutamarkt beloofd, maar hiervan is opnieuw helemaal niets te merken.

Betalen met goud is de oplossing voor alle problemen

Dit is al jaren gaande in Suriname en opeenvolgende regeringen en governors van de CBvS en de geweldige boekhoudkundige economen van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) hebben tot op heden nog geen duurzame oplossing voor deze epidemie gevonden.

IMF heeft ook geen oplossing hiervoor.

De enige duurzame oplossing is grootschalige exportgerichte industriële productie in samenhang met USD als officiële Surinaamse valuta en goud als wettig betaalmiddel.

Dit gaan wij van de Surinaamse Partij voor welzijn van Mens & Dier (SPMD) op dag 1 mee beginnen als we in het machtscentrum komen.

We gaan dus geen feest vieren zoals die andere politiekepartijen al 50 jaar doen.

Bron : Hubert Rampersad / via GFC Nieuws


— UW MENING —

Is goud als betaalmiddel de beste oplossing voor ons land?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!