✉️ (ingezonden) Brandstoftekort

✉️ (ingezonden) Brandstoftekort

PARAMARIBO, 22 april 2023 – Momenteel heerst er een brandstoftekort in Marowijne. Albina en Moengo zijn al ruim een week verstoken van brandstof.

Gevaarlijke situatie

Dit tekort frustreert het dagelijks leven van de bewoners. Mensen kunnen niet uitrijden naar hun werk. Als iemand ernstig ziek is en naar het hospitaal moet worden vervoerd is het een probleem.

Familieleden van een overledene hebben bij ondergetekende geklaagd dat zij niet weten hoe zij achter de uitvaartstoet zullen rijden als zij niet voor hun voertuigen kunnen tanken.

Ondergetekende kon zelfs ook de DNA– vergadering niet bezoeken vanwege dit probleem.

Mogelijke oorzaken

Maar de oorzaak van de schaarste kan veel dieper liggen.

Het motief achter dit beleid is vooralsnog onduidelijk voor de bewoners. Die gaan dan gebukt onder de hogere prijzen die zij dan moeten betalen.

Ontwrichting

Om maar niet te spreken over het economisch leven, dat totaal ontwricht wordt en zeer negatief beïnvloed wordt door dit tekort.

Er ontstaat een negatief prijsspiraal, waardoor de extra kosten die men moet maken om aan brandstof te komen, doorberekend worden in de prijzen.

Hierdoor wordt het volk dubbel en dwars uitgeknepen.

Jammer dat de bevoegde instanties tot op dit moment niet hebben kunnen zorgen voor een oplossing.

Dit terwijl de situatie verergerd.

Er is nog geen duidelijkheid wanneer er normalisatie zal plaatsvinden. Diverse telefoontjes en pogingen van ondergetekende om in de situatie een verandering te helpen brengen hebben niet mogen baten.

Geen oplossing

Hoewel het niet is gelukt om via DNA de regering op te roepen om zo spoedig als mogelijk voor een oplossing te zorgen, wordt dat alsnog gedaan.

De regering dient ervoor te zorgen dat brandstof overal in het land te vinden moet zijn. Vooral hoe thans alle subsidies zijn afgeschaft en de burger de marktconforme prijs betaalt.

Suriname bevindt zich in een negatieve spiraal

Het zou ook van goed bestuur getuigen als de bevoegde instanties de bewoners van het district Marowijne van meer informatie zouden voorzien, zodat men enigszins gerustgesteld is.

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en de districtscommissarissen van Marowijne worden opgeroepen om dit probleem snel en structureel op te lossen.

De bewoners hebben al genoeg dagelijkse zorgen, die het leven ondraaglijk maken. Brandstoftekort erbij maakt de situatie uitzichtloos.

Bron : Claudie Sabajo / assembleelid – Marowijne (via SR Herald)


— UW MENING —

Kunt u de benzine nog betalen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!