Op vakantie naar Suriname? Kosten 7.500 euro...

Op vakantie naar Suriname? Kosten 7.500 euro...

PARAMARIBO, 8 mei 2023 – Een Nederlands gezin met twee kinderen moet grofweg € 7.500 op hun bankrekening hebben staan willen zij een tiendaagse vakantie naar Suriname boeken.

Dure vakantie

Dat blijkt uit onderzoek gedaan door de website "GFC Lifestyle".

Eerder berichtte deze site ook al over het feit dat hotels in Paramaribo veel duurder zijn dan die op populaire toeristische plekken in Europa en Azië.

Namelijk minimaal € 175,– voor een nachtje slapen in een "degelijk" viersterren hotel in de binnenstad.

Het totaalbedrag voor een gezin dat een prettige vakantie wenst in Suriname moet rekening houden met kosten voor tickets, verblijf, autohuur, eten en vertier.

Tien dagen Paramaribo in september (wat laagseizoen is voor Nederlanders) kost grofweg € 5.250,- voor alleen de tickets en één hotelkamer (waarbij de kinderen de ruimte delen met de ouders).

De stad is duur, het binnenland al snel onbetaalbaar

De bedragen voor autoverhuur, eventuele excursies naar het binnenland of resorts en voedsel zijn overigens niet eens inbegrepen in dat bedrag, waardoor je al snel € 7.500,- aantikt.

Goedkope concurrentie

Ter vergelijking;

Voor een top Europese bestemming betaal je voor een 15-daagse all-inclusive reis (met drie maaltijden per dag) niet meer dan € 3.750,- voor twee volwassenen en twee kinderen.

Daarbij komt kijken dat er relatief meer te doen is op die locaties, vooral voor mensen met kinderen.

Een "ander" land is veiliger, goedkoper en vriendelijker

Een groot aantal mensen is van mening dat er ingrijpende maatregelen getroffen moeten worden om Suriname aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Bron : GFC Nieuws


— UW MENING —

Is ons land zo een groot bedrag waard voor tien dagen vakantie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!