🪙 (koers) munt daalt snel in waarde

🪙 (koers) munt daalt snel in waarde

PARAMARIBO, 9 mei 2023 – Vanwege de onstuimige ontwikkelingen rondom de koers in zowel euro als US dollar zal deze app met regelmaat de meest recente koersen doorgeven.

Rustiger vaarwater

Het was ongeveer een week lang vrij stil rondom de koers in ons land.

De technische reden hiervoor was dat de Centrale Bank van Suriname geen tot nauwelijks updates gaf rondom de koersontwikkeling; het was dus onduidelijk wat de "echte" (actuele) koers nu eigenlijk was.

"Inflatie en koers nu eindelijk onder controle"

Tegelijkertijd leek de nationale munt ook iets sterker te worden en toonde zelfs heel even een stijging in waarde.

De maatregelen werken

Volgens minister Ramdin van Buitenlandse Zaken was de situatie nu onder controle en bleken de maatregelen die president Santokhi getroffen had na een week al meer dan effectief.

Tegelijkertijd beloofde de minister van Financiën dat de inflatie beteugeld is en het aantoonbaar de goede kant op gaat.

05 mei 2023
– Centrale Bank van Suriname –

08 mei 2023
– Centrale Bank van Suriname –

09 mei 2023
– Centrale Bank van Suriname –

Nu de CBvS weer dagelijks de koersen bijwerkt, lijkt het toch alsof de munt verder in elkaar stort en in nog geen week tijd alweer ruim SRD 1,- aan waarde moet inboeten.

De EUR is inmiddels bijna SRD 42,- waard en dat is een absoluut "hoogtepunt" in de geschiedenis van onze nationale munt.

Vreemde cijfers?

Sowieso lijkt er iets vreemds aan de hand omdat de USD en aankoopwaarde van de EUR al dagen tot op drie cijfers na de komma exact hetzelfde zijn.

De informatie over de koersen wordt door deze app real-time opgehaald uit het systeem van de aangesloten banken en hier gepubliceerd.

Door tijdverschillen (tussen de computer van de app en de betrokken banken) kunnen er kleine fluctuaties (koersverschillen) aanwezig zijn.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Merkt u zelf iets van de "sterkere" munt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!