✉️ (ingezonden) Alternatief 2020 vier jaar oud

✉️ (ingezonden) Alternatief 2020 vier jaar oud

PARAMARIBO, 11 mei 2023 – De politieke partij Alternatief 2020 heeft gisteren haar 4-jarig bestaan herdacht.

Progressief

In januari 2019 kwam er een groep jonge progressieve Surinamers bij elkaar om de noodlijdende situatie waarin ons geliefd land verkeerde en nog steeds verkeerd te bespreken.

Het doel was een finaal besluit te nemen als er een politieke partij zou worden opgericht, om vanuit een nieuw politiek denken te strijden tegen het fundamenteel onrecht, nepotisme en vriendjespolitiek die reeds langer dan 40 jaren het land in een greep houdt.

Die avond werd Alternatief 2020 geboren, het eerste bestuur werd gekozen en kreeg de opdracht voor de partij de rechtspersoonlijkheid te bewerkstelligen volgens de geldende regelgeving.

Het eerste bestuur

Het eerste bestuur is op 9 mei 2019 gekozen en bestond uit;

  1. Steven Reyme (voorzitter)
  2. Meredith Leter (penningmeester)
  3. Graciëlla Chin-A-Foeng – Hardjopawiro (secretaris)
  4. Serena Essed (commissaris, later ondervoorzitter)
  5. Henk Lemmert (commissaris)

Na enkele maanden is het bestuur aangevuld met de heren Fadil Illes en Perry van Leesten.

Alternatief 2020 gaat ons land naar grote hoogten brengen

De oprichtingsgroep in januari 2019 bestond uit bijkans 20 Surinamers, die zich wilden inzetten voor een nieuw Suriname en een nieuwe politieke wind.

Ondertussen hebben zich wijzigingen voorgedaan in het bestuur.

Nieuwe politieke wind

Vanaf het begin heeft de partij zich erop gericht om te strijden tegen fundamenteel onrecht alsook het introduceren van een nieuwe zienswijze binnen de politiek, waarbij het enge persoonlijk belang ondergeschikt moet zijn aan het algemeen belang.

Dienstbare politiek, dienstbaar leen integer leiderschap, Suriname eerst zijn allemaal zaken die hoog in het vaandel liggen van de partij.

Hoogtepunten

Alternatief 2020 heeft als jonge progressieve opkomende partij vele hoogtepunten meegemaakt in haar groeiproces.

Alternatief 2020 wil heel Suriname voortvarend maken

Twee daarvan waren;

De partij is groeiende en dagelijks melden meer Surinamers in binnen– en buitenland zich aan om te vechten voor een nieuw Suriname.

Suriname eerst!

De partij zet haar strijd onverkort voort en maakt zich op om wederom op landelijk niveau te participeren bij de eerstvolgende verkiezingen.

Haar streven is onder meer;

Wetenschappelijk bureau

Alternatief 2020 heeft in haar organisatie structuur ook een Wetenschappelijk Bureau onder leiding van Professor Max Huisden.

Alternatief 2020 gebruikt veel wetenschappelijke kennis

Dit Bureau heeft ervoor zorggedragen dat er voor elke publieke functie (DNA-lid/ president/ Vicepresident/ minister enz ) profielschetsen zijn ontwikkeld, aangezien de partij als één van haar uitgangspunten heeft; "the right person on the right place".

Tevens is het regel in de partij dat vooraf aan een te bekleden ambt/functie het vermogen van de desbetreffende persoon bij notariële akte moet zijn vastgesteld.

Het kan anders!

Suriname heeft een nieuw begin nodig.

Nieuw leiderschap!

Het leiderschap heeft tot op dit moment gefaald.

De partij is nog altijd in opmars om alle Surinamers ongeacht, ras, kleur, etniciteit, geloof en afkomst te bundelen om samen ervoor te zorgen dat Suriname en de Surinamers, waar dan ook ter wereld, in de toekomst mogen genieten van de mogelijkheden en de rijkdommen waarmee God ons land rijkelijk gezegend heeft.

God zij met ons Suriname, Hij verheft ons heerlijk land!

Het kan anders, wan trafas’ de!

Bron : Alternatief 2020


— UW MENING —

Mist u een plan van aanpak bij de doelstellingen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!