✉️ (ingezonden) Waarom SuriNeds hier niet op vakantie gaan

✉️ (ingezonden) Waarom SuriNeds hier niet op vakantie gaan

PARAMARIBO, 16 mei 2023 – Er zijn zes belangrijke factoren die bijdragen aan de afnemende populariteit van Suriname onder toeristen – en dan met name Nederlanders van Surinaamse afkomst, de zogeheten SuriNeds.

Geen favoriet

SuriNeds lijken Suriname niet meer als "standaard" favoriete vakantiebestemming te kiezen, ondanks de historische en culturele banden tussen beide landen.

Uit een online onderzoek en geselecteerd commentaar op de Facebookpagina van GFC magazine blijkt dat er zes belangrijke redenen zijn hiervoor;


1. Weinig activiteiten kinderen

Suriname biedt beperkte mogelijkheden voor gezinnen met kinderen, waardoor ouders op zoek gaan naar andere bestemmingen met meer kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten.


2. Criminaliteit

De angst en het beeld van criminaliteit in Suriname kan (potentiële) toeristen ontmoedigen om ons land te bezoeken.


3. Beperkte bezienswaardigheden

Hoewel Suriname prachtige natuur en cultuur te bieden heeft, is het aanbod aan toeristische attracties beperkt in vergelijking met andere populaire vakantiebestemmingen.


4. Hoge kosten

Reizen naar en verblijven in Suriname kan erg duur zijn, met name vliegtickets en accommodaties. Uit een onderzoek gedaan door GFC blijkt dat een degelijk viersterren hotel in Paramaribo al gauw veel meer kost dan elders in de wereld.


5. Economisch klimaat

Het huidige economische klimaat in Suriname kan een negatieve invloed hebben op de toeristische sector. Dit omdat potentiële bezoekers zich zorgen maken over de kwaliteit en beschikbaarheid van voorzieningen.


6. Zwerfvuil

De grote afvalproblemen in delen van de binnenstad van Paramaribo kunnen het imago van Suriname als vakantiebestemming negatief beïnvloeden waardoor mensen liever niet de stad bezoeken.

Conclusie

In conclusie zou Suriname volgens veel SuriNeds eerst een fors aantal maatregelen moeten treffen om het weer aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Over de auteur : R. Pinas is zelfbenoemd criticus en publicist bij het online magazine GFC dat zijn hoofdzetel heeft in Den Haag – Nederland.

Het gaat hier om een ingezonden stuk dat niet per definitie de mening van deze app hoeft te vertegenwoordigen.

Surniname Nieuws
gratis app

Bron : GFC Lifestyle (online magazine)


— UW MENING —

Herkent u enkele van de kritiekpunten?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!