Religieuze groepering wil Surinaams oerwoud vernietigen

Religieuze groepering wil Surinaams oerwoud vernietigen

PARAMARIBO, 29 mei 2023 – Een nieuw megaschandaal lijkt in de maak, maar ditmaal nog veel groter en vreemder dan de eerdere schandalen die ons land teisterden.

Fraude en oplichting

Vergeet de miljoenen kilo's aan "verdwenen" cyanide, de ontplofte ontbossing, illegale uitgifte van grond en tonnen aan dodelijk kwik in onze rivieren.

De miljardenoplichting van de Hybrid Power System Group (HPSG) uit Denemarken, de miljarden van een Italiaanse maffiaboer en de zogenaamde peperdure biomassa-centrale's in Commewijne?

Die stellen bij nader inzien eigenlijk maar weinig voor.

Staat Suriname aan de vooravond van een nieuw schandaal?

Ook het gesjoemel op wereldschaal met vage financiële vehicles als Surfin en New Surfin N.V... het is niets bij de volgende ontwikkeling onder onze regering.

Sinister religieus plan

Alhoewel de betrokken Surinaamse partijen de kaken stijf op elkaar houden, lijkt een groep streng gelovigen van plan om enorme gebieden in Suriname op te kopen, leeg te roven, te ontbossen en vervolgens tot een eigen staat te dopen.

De gelovigen beheren al gebied ter grootte van Zwitserland

Het gaat hierbij niet om een paar hectare, maar om de grootste, bekende vernietiging van ons land ooit.

Ter vergelijking; de groep gelovigen heeft nu al gebieden in Zuid-Amerika opgekocht en leeggeplunderd ter grote van een middelgroot Europees land als Zwitserland.

Mennonieten

Het gaat hier om een goed georganiseerde en financieel zeer daadkrachtige groep mennonieten.

De mennonieten of menisten – in het Nederlands meestal doopsgezinden genoemd – vormen de oudste nog bestaande "doperse" kerk ter wereld.

Tot het begin van de 20e eeuw bestonden de mennonieten in essentie uit twee groepen: doopsgezinden van Nederlands-Noord-Duitse afkomst en doopsgezinden van Zwitsers-Zuid-Duitse afkomst.

Mennonieten
Wikipedia

De groep mennonieten die nu hun oog op Suriname heeft laten vallen behoort daarbij ook nog eens tot de etnische mennonieten.

De etnisch mennonitische sekte die wereldwijd het meeste bekendheid geniet zijn de welbekende amish in Noord-Amerika.

Mennonitische sekte
– (c) BBC / Engeland –

De groepering is – naar eigen zeggen – op zoek naar gigantische hoeveelheden landbouwgrond om volledig zelfstandig en zelfvoorzienend een eigen "staat binnen de staat" op te kunnen richten.

De mennonieten zoeken wereldwijd naar eigen land

Oftewel, hun eigen heilig land waar niemand welkom is behalve zijzelf.

Waar eigen wetten gelden en waar pottenkijkers absoluut niet welkom zijn,

En welk land is daar beter geschikt voor dan Suriname?

Er is (nu nog) grond genoeg, het klimaat is uitermate geschikt voor landbouw, de regering doet alles voor een flinke som geld en de "heilstaat" van deze mennonieten kan zo afgelegen worden gebouwd dat niemand weet wat ze daar verder precies uitspoken.

Niet alleen Suriname lijkt ten prooi te vallen aan de grondhonger van deze religieuze groepering, want zij plunderen al decennia het hele Zuid-Amerikaanse continent.

Illegale praktijken

Aanvankelijk beloven ze gouden bergen (in de vorm van veel geld en beloften) aan de regering, waarna ze zich terugtrekken op hun verkregen grond en je er lange tijd niets van hoort.

De groep geeft veel geld in ruil voor een zwijgende regering

In de praktijk eigenen zij zich echter nog meer land toe, onttrokken aan het oog van de regering ter plekke en daarbij schuwen zij geen geweld, verkrachting of anderszins.

Gevangengenomen mennonieten
– (c) BBC – Bolivia / verkrachting / plundering –

In een verklaring kondigde het Peruaanse ministerie van Milieu onlangs zelfs aan, dat er juridische klachten zijn ingediend en dat er maatregelen zijn genomen om "de onregelmatige activiteiten van de mennonieten in hun land te onderzoeken, te bestraffen en lam te leggen".

Jodensavanne

Heel vreemd is de keuze van de Noord-Duits (Nedersaksische) groepering voor ons land niet.

Suriname is van oudsher sterk verbonden met bijvoorbeeld de Duitse Hernhutters – bekend van de EBG / Baptisten – en heeft eerder al een veilig heenkomen geboden aan Portugees / Braziliaanse Joden op de Jodensavanne.

De Jodensavanne is een voormalige woonplaats van Sefardische Joden en hun slaven in Suriname.

Het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Paramaribo.

De plaats ligt in het district Para bij de Cassiporakreek, een zijrivier van de Surinamerivier.

Rond 1640 vestigden zich aan de Cassipora-kreek de eerste Joden op zoek naar hun nieuw, heilig land.

De Jodensavanne wordt sinds 1832 niet meer permanent bewoond.

Jodensavanne
Wikipedia

Wat veel mensen wellicht ook niet weten is dat tijdens de slavernij onder Nederland het grootste deel van de kolonisten feitelijk Duitsers en Zwitsers waren.

Suriname kent een grote geschiedenis met Duitsland

Nog los van het feit dat Nederland toen helemaal niet bestond, leverden Duitsland en Zwitserland het overgrote deel van de huurlingen, bemanning en militaire manschappen om de plantages in Suriname van de grond te krijgen.

Suriname koorts

Volgens internationale bronnen als de BBC is de Surinaamse regering op de hoogte van de sinistere plannen en heeft zelfs al akkoord hiervoor gegeven.

Suriname koorts
– (c) Mennonitische Post –

Ook de eigen krant van de religieuze groepering bevestigd de gesprekken met Santokhi / Brunswijk en heeft het zelfs over de "Suriname koorts".

Guyana weigert in het "aanbod" van de groep te trappen

Een presentatie van deze Mennonitische Post meldt dat verschillende mensen belangstelling hebben getoond om naar een 350 hectare groot gebied in ons land te willen verhuizen.

De krant meldde ook dat onze regering zal toestaan dat het land wordt bebouwd en gecultiveerd, maar tegelijk geen landverkoop wil toestaan.

Nog meer land is beschikbaar in ons naburige Guyana, maar de regering aldaar heeft direct aangegeven absoluut geen interesse te hebben in de massale immigratie van deze doopsgezinden.

Mennonitische Post
religieuze krant

De mennonieten zouden het stuk land van 350 hectare in Suriname zelfs al hebben gekocht met als doel een nieuwe nederzetting te stichten.

De groepering heeft het land al gekocht en alles voorbereid

De Mennonitische Post berichtte tenslotte dat afgevaardigden uit meer dan 20 koloniën in Belize, Bolivia en Mexico zelfs al maanden voorbereidingen treffen om naar Suriname af te reizen.

Geïsoleerd bestaan

De mennonieten hebben zich de afgelopen 100 jaar al lang en breed in Latijns-Amerika gevestigd.

Daarbij hebben ze bijvoorbeeld aan 495 hectare regenwoud in de Peruaanse Amazone gekapt.

Als sprinkhanen eigenen ze zich land toe en vernietigen alles

Deze illegale ontbossing is gedocumenteerd door het Monitoring of the Andean Amazon Project en maakt deel uit van een voortdurende drang naar groei in onze regio.

Mennonieten in Peru
– (c) BBC –

Het volgende slachtoffer op de kaart van deze allesvernietigende sprinkhanenplaag lijkt dus Suriname te zijn, met toestemming van de regering.

Altijd op oorlogspad

Alhoewel de mennonieten er "voorbeeldig" en "streng gelovig" uitzien, zijn ze altijd op oorlogspad en schuwen zelfs geweld niet om "hun eigen wil van God" na te streven.

De grootschalige ontbossing en terugkerende conflicten met bijvoorbeeld de inheemse bevolkingsgroepen in Peru hebben daar geleid tot publieke verontwaardiging.

Maar de uitbreiding van de mennonieten in de hele regio gaat door.

Ze willen ten koste van alles hun religieuze opvatting doordrukken.

Niet alleen in groepsverband koopt de groepering enorme gebieden op, want ook als individu weten ze hun dodelijke slag te slaan.

De regering zou grote lappen grond hebben verkocht

Individuele kolonisten hebben alleen al in Paraguay vele honderdduizend hectaren.

Ze hebben het kapitaal, ze hebben de markt, ze hebben een groeiende bevolking, ze hebben het geld om te kopen en goodwill te kopen van overheidsfunctionarissen.

Het is een reële dreiging dat deze groep doorgaat met het trekken naar gevoelige boslandschappen, aangezien regeringen in de regio van Zuid-Amerika prioriteit geven aan snel geld verdienden middels de ontwikkeling van vernietigende landbouw boven het behouden van bos.

David Kaimowitz
Bosbouwadviseur Rome / Italië

De groepen zijn actief in Peru, Bolivia, Panama, Mexico, Ecuador en Paraguay, maar ze hebben nooit genoeg grond, altijd willen ze meer en dat gaat ten koste van alles.

Goed georganiseerd

De streng gelovige Europeanen arriveren met hun eigen kapitaal en een veelbelovende agrarische reputatie.

Ze zijn zo ver ontwikkeld in de landbouw en bosbouw dat hun eigen productie kan voldoen aan de nationale vraag van een gemiddeld klein land.

Ook zijn ze zo goed ontwikkeld dat ze export kan genereren zonder enig politiek probleem te veroorzaken.

Als groep hebben ze de neiging om te zoeken naar de meest geïsoleerde plekken waar ze kunnen leven.

Vertaald persbericht
– 25 mei 2023 –

Het Amazonewoud is hierbij uitermate geschikt omdat ze dit kunnen vormen naar hun eigen, conservatieve en streng religieuze overtuigingen.

Geld, geld, geld

Om het "perfecte isolement" te verkrijgen, moeten ze de gebieden wel eerst volledig ontbossen en vernietigen en zorgen ze met eigen patrouilles en bewaking er vervolgens voor dat indringers ver weg blijven.

Tegen grote sommen geld kan de groepering alles krijgen

Dit alles gebeurt onder toeziend oog van de regering die vervolgens een oogje dichtknijpt. In ruil voor geld kan de religie vervolgens alles doen dat door God verboden is.

De regering Santokhi / Brunswijk is gevraagd naar deze meest recente ontwikkeling.

Verschillende buitenlandse bronnen hebben bevestigd dat er sprake is van officiële gesprekken tussen onze toppers en de mennonieten.

De regering zelf heeft echter niet geantwoord. Santokhi is op reis naar Brazilië en het kabinet van Brunswijk was onbereikbaar.

Bron : BBC / de Mennonitische Post / mongabay.com


— UW MENING —

Wat is uw mening over deze ontwikkeling?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!