Mooiste vrouw van Nederland is "van kleur"

Mooiste vrouw van Nederland is "van kleur"

PARAMARIBO, 1 juni 2023 – Romy Monteiro – de Nederlandse met Portugees / Angolees bloed – is verkozen tot de allermooiste vrouw van Nederland (door het tijdschrift FHM).

Vrouwelijke jury

De zangeres en presentatrice staat bovenaan de jaarlijkse FHM500-lijst, die wordt samengesteld door een jury van lezers.

Dit jaar bestond de jury voor het eerst volledig uit vrouwen.

De dertigjarige Monteiro neemt de eerste plaats over van actrice Abbey Hoes – de winnares van vorig jaar staat deze keer op de vierde plaats.

Op de tweede plaats staat schaatsster Jutta Leerdam en model Imaan Hammam staat op de derde plaats.

FHM Magazine
mooiste vrouw van Nederland

Monteiro is erg blij en vereerd dat de lezers van FHM en de jury haar op de eerste plaats hebben gezet.

Bijzondere eer

Ze noemt het extra speciaal dat de lijst niet alleen door lezers, maar ook door een vrouwelijke jury is samengesteld. Daarbij benadrukt ze dat de vrouwen in de jury van hoge kwaliteit zijn.

Imaan Hammam
– derde plek –

De jury bestond dit jaar uitsluitend uit vrouwen, waaronder modellen Kim Feenstra en Danielle van Grondelle, evenals programmamaker Veronica van Hoogdalem.

Twee van de top-drie allermooiste dames zijn "van kleur"

Tijdens de lancering van de FHM500 op donderdagavond in Amsterdam werden ook nog een aantal andere prijzen uitgereikt aan mooie, Nederlandse dames.

Opmerking : het begrip "van kleur" wordt in Nederland gebruikt om mensen met een niet-witte huidskleur aan te duiden, zonder dat zij zich hierbij gekwetst of beledigd voelen.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u Nederlandse vrouwen überhaupt mooi?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!