Tegenslag SLM : nieuw vliegtuig niet in orde

Tegenslag SLM : nieuw vliegtuig niet in orde

PARAMARIBO, 4 juni 2023 – Alhoewel president Santokhi vorige maand garandeerde dat de SLM nog dit jaar weer winstgevend is (de schuld bedraagt ongeveer USD 200.000.000,– en loopt maandelijks op / redactie), valt er toch een nieuwe tegenslag te verwerken.

Papierwerk

Het "nieuwste" (het vliegtuig is inmiddels derdehands – redactie) vliegtuig dat de route tussen Suriname en Nederland zou moeten verzorgen kan namelijk niet worden ingezet.

De reden hiervoor is dat bij controle bleek dat de papieren niet in orde waren.

Volgens Chandrikapersad zou de kist al in april, uiterlijk mei, operationeel gaan worden maar zoals het er nu naar uitziet loopt dit dus een of twee maanden vertraging op.

Onlangs heeft de Surinaamse luchtvaartmaatschappij deze A340 feestelijk onthuld, die voorheen dienstdeed bij Air Belgium.

De SLM verliest per maand miljoenen aan USD

Het was de bedoeling dat het toestel vorige maand al zijn eerste vlucht naar Schiphol zou maken, maar er waren nog enkele administratieve zaken die afgerond moesten worden.

Naar nu blijkt zijn deze contracten en papieren dus nog steeds niet in orde gemaakt.

Verliesgevend

Tot op heden werden de vluchten voor Surinam Airways uitgevoerd door Airhub Airlines uit Malta, met een oud vliegtuig van de KLM.

Deze constructie leverde per vlucht verlies op voor de SLM, waardoor de noodzaak voor een "eigen" vliegtuig steeds groter werd.

Omdat de papieren voor het "nieuwe" vliegtuig niet in orde blijken, is de SLM nu weer verplicht om zaken te gaan doen met de Belgen.

Air Belgium / België neemt namelijk het stokje van Malta over en zal de vluchten voor Suriname (tijdelijk) gaan verzorgen.

Een constructie die wederom verliesgevend is en waar de SLM juist zo graag van af wilde.

Nieuwe beloften

Na weken vertraging en uitstel doet de president naar aanleiding van deze recente ontwikkeling echter weer een nieuwe belofte;

Deze maand nog zal de SLM met haar eigen vliegtuig de route gaan onderhouden.

Santokhi belooft drie maal : deze maand gaan we vliegen!

Of dat haalbaar is, is nog onzeker, maar volgens vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij is het slechts een kwestie van dagen voordat al het benodigde papierwerk is afgerond.

Tot die tijd neemt België dus – na Malta – de honeurs voor ons land waar wat betreft de dienstverlening van onze nationale trots, de SLM.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Hoe groot is uw vertrouwen in SLM?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!