Quincy Promes : shit, al mijn drugswinst weg!

Article – Quincy Promes : shit, al mijn drugswinst weg!

PARAMARIBO, 5 juni 2023 – Het net rondom SuriNed Promes sluit zich langzaam maar zeker. Hij werd al verdacht van illegaal wapenbezit, poging tot doodslag en ook zijn drugsverleden komt steeds meer aan de oppervlakte.

Weg winst

Quincy Promes – een succesvolle voetballer van Ajax en het Nederlands Elftal – wordt verdacht van betrokkenheid bij een partij cocaïne die gedeeltelijk in beslag is genomen in 2020.

Promes wordt verdacht van doodslag, drugs en wapens

Het Nederlands Openbaar Ministerie (OM) heeft een reeks berichten gekoppeld aan Promes, die volgens justitie zijn betrokkenheid bewijzen.

Volgens de officier van justitie zou Promes diep verstrengeld zijn in de cocaïnehandel.

Het onderzoek naar Promes begon na tips in 2018 en 2019, waarna het onderzoek naar deze Oranje-international werd gestart.

Het onderzoek heeft geleid tot de ontdekking van twee partijen cocaïne met een totaal gewicht van 1.300 kilo, die begin 2020 de haven van Antwerpen zijn binnengevoerd.

75.000 euro

Promes wordt ervan beschuldigd 75.000 euro te hebben geïnvesteerd en deels eigenaar te zijn van de drugs.

Promes geeft in afgeluisterde gesprekken zijn handel toe

Op dat moment was Promes actief voor Ajax en het Nederlands elftal en volgens justitie had hij een Sky-telefoon, waarmee versleutelde communicatie mogelijk was.

Berichten van het Sky ECC-netwerk zijn in handen van de politie gekomen na een hack.

Volgens het OM zijn er met de Sky-telefoon van Promes in het begin van 2020 berichten verstuurd zoals; mijn jongens zijn onderweg naar Antwerpen.

Op 29 januari kwam de cocaïne aan.

Medeverdachten stuurden op hun beurt foto's van een loods en de inhoud van de container waarin de drugs waren verstopt, naar onder andere Promes.

Promes ontkent elke betrokkenheid bij drugshandel. In een later bericht heeft hij volgens justitie gezegd: "Mijn vorige bevalling was half mislukt. Ze kwamen in twee bakken, eentje is gevallen en eentje is geklemd. En dus mijn hele winst was door de helft."

Rusland

Promes is sinds begin 2021 in Rusland gaan wonen, waar hij voor Spartak Moskou speelt.

Hij was afwezig tijdens de inleidende zitting in de rechtbank in Amsterdam en heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij drugshandel.

De telefoon van Promes bleek niet goed genoeg beveiligd

Medeverdachte Marylio V. ontkent ook elke betrokkenheid en was eveneens afwezig in de rechtszaal.

Het OM beweert echter ook voldoende bewijs tegen V. te hebben op basis van berichten die met een Sky-telefoon zijn verstuurd.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Denkt u dat Promes iets op zijn kerfstok heeft?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!