✉️ (ingezonden) Neem geen kinderen (in Suriname)

Article – ✉️ (ingezonden) Neem geen kinderen (in Suriname)

PARAMARIBO, 6 juni 2023 – Een Surinaams-Hindostaanse vrouw die in Nederland woont adviseert allen in Suriname om beter na te denken voordat ze een kind op aarde zetten, omdat zij net als velen in ons land "waarschijnlijk in armoede zullen gaan leven".

Don't do it...

De financiële vooruitzichten in Suriname zijn dramatisch.

En dan nog hoor ik verhalen van familieleden in Suriname die doen aan gezinsuitbreiding, ondanks hun benarde financiën.

Dat vertelt een 37-jarige getrouwde dame die al langer dan tien jaar in de Randstad woont tijdens een evenement aan een redacteur van GFC Lifestyle.

"Veel Surinamers overleven enkel nog dankzij Nederland"

Ze zegt van veel personen in het land waar haar roots ligt te weten dat ze niet in staat zijn om optimaal voor zichzelf te zorgen en afhankelijk zijn van financiële steun uit voornamelijk Nederland.

Wetenschappelijk bewijs

"Volgens wetenschappelijke studies is de kans op een mooie toekomst voor een kind erg klein indien dat opgroeit in armoede."

"Sterker nog, het worden van een crimineel of verslaafde wordt drastisch verhoogd", zegt de 37-jarige SuriNed – en een trouwe bezoekers van deze site – zeker te weten.

Onverantwoordelijk gedrag

Volgens haar getuigt het van onverantwoordelijk gedrag, omdat het uiteindelijk de kinderen zouden zijn die niet de juiste zorg en opvoeding krijgen.

Bezint, voor gij er daadwerkelijk aan begint...

"Een kind groot brengen kost zeer veel geld. Bedenk eerst of je voldoende liquide middelen hebt voordat je een mensje op aarde zet."

"Kinderen krijgen is helaas niet voor een ieder weggelegd", concludeert de dame.

Bron : GFC online


— UW MENING —

Denkt u dat onze jongste generatie een mooie toekomst tegemoet gaat?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!