✉️ (ingezonden) Cubaanse hoeren zijn welkom

Article – ✉️ (ingezonden) Cubaanse hoeren zijn welkom

PARAMARIBO, 10 juni 2023 – Het is uiterst betreurenswaardig en onrechtvaardig dat de Surinaamse regering een specifieke uitzonderingsregeling heeft geïmplementeerd om de toegang voor Cubaanse vrouwen tot Suriname te vergemakkelijken.

Mooie dames

Het verkrijgen van een (toeristen-)visum voor lang verblijf of het bemachtigen van de juiste papieren is en blijft in Suriname een lastig ding.

Behalve als je vrouw bent, jong, er goed uitziet en Cubaans bent – dan kan je binnen enkele dagen je bescheiden ophalen bij het betreffende kantoor.

Een ondernemer mag van deze regering zelf visa verschaffen

Deze maatregel heeft geleid tot een stortvloed aan voornamelijk jonge Cubaanse vrouwen, die in Suriname seksueel misbruikt worden door individuen met louter winstbejag.

Sinds 1 mei 2023 zijn burgers uit alle landen – en dus ook Cuba, Colombia, Venezuela en de Dominicaanse Republiek – verplicht om online een visum aan te vragen om legaal Suriname binnen te komen.

Desondanks heeft de regering op subtiele en geheime wijze een vrijstelling verleend aan de luchtvaartmaatschappij Fly All Ways om buiten het zicht van de overheid om zelfstandig toeristenkaarten aan Cubaanse dames te verkopen.

Dit heeft ertoe geleid dat vluchten vanuit Cuba naar Suriname nog steeds vol zijn met vrouwen die vervolgens actief zijn in het nachtleven van Paramaribo en omliggende districten.

Legale corruptie

Insiders beweren dat het bedrijf Fly All Ways – dat sterke banden onderhield met Dilip Sardjoe – sterk afhankelijk is van de ticket– en visuminkomsten.

Deze inkomsten worden gegenereerd op de route Cuba – Suriname, waarbij een "te strenge" naleving van de visumregels ernstige financiële gevolgen voor de onderneming heeft.

Om die reden knijpt de regering Santokhi – Brunswijk graag een oogje dicht en mag Fly All Ways zonder verdere controle zelf bepalen aan wie ze visa verkoopt en wat ze er voor vraagt.

Echter, deze situatie is onaanvaardbaar, gezien de negatieve impact op onze samenleving door diverse vormen van overlast.

Het is een dringende kwestie en de vraag is hoe lang de regering Santokhi – Brunswijk dit oneerlijke gedoogbeleid zal laten voortduren.

Over de auteur : R. Pinas is zelfbenoemd criticus en publicist bij het online magazine GFC dat zijn hoofdzetel heeft in Den Haag – Nederland.

Het gaat hier om een ingezonden stuk dat niet per definitie de mening van deze app hoeft te vertegenwoordigen.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wist u dat ondernemers eigenhandig visa mogen verschaffen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!