Minister in Zwitserland : Suriname is voorbeeld rechtvaardigheid

Article – Minister in Zwitserland : Suriname is voorbeeld rechtvaardigheid

PARAMARIBO, 13 juni 2023 – Daags nadat activiste Asawini onterecht is opgesloten, gegijzeld en uitgezet, heeft minister Steven Mac Andrew – Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken – het belang van sociale rechtvaardigheid benadrukt op een Internationale Arbeidsconferentie te Genève / Zwitserland.

Internationale conferentie

Volgens de bewindsman is Suriname een voorbeeld voor de wereld als het aankomt op sociale gelijkheid en sociale zekerheid.

Suriname gaat een voorbeeld van rechtvaardigheid zijn

De conferentie van de Internationale Arbeidsorganisatie duurt nog tot 16 juni en kan worden beschouwd als het Wereldparlement van de Arbeid.

Suriname is met meerdere afgevaardigen aanwezig op deze conferentie, allen onder leiding van minister Mac Andrew.

Vandaag – dinsdag 13 juni – mocht de bewindsman de conferentie namens Suriname toespreken.

De minister gaf in zijn spreekbeurt aan dat de regering ervan is overtuigd dat Decent Work (netjes werken – redactie) noodzakelijk is voor het bevorderen van sociale rechtvaardigheid.

Hij gaf aan dat universele en duurzame vrede alleen kan worden gegarandeerd als deze is gebaseerd op sociale rechtvaardigheid.

Netjes werken

Hij deelde zijn gehoor mee dat het derde ILO Decent Work Country Programma Suriname (DWCP SU III) tot 2025 in ons land wordt uitgevoerd.

Volgens de topper is dit het belangrijkste middelom decent work voor iedereen in het land te stimuleren en om sociale rechtvaardigheid in Suriname te bereiken.

Minister Mac Andrew : Suriname werkt hard en nauwkeurig

Het derde Surinaamse project heeft – volgens hem – daarom een sterke focus op werkgelegenheid, inzetbaarheid, rechtvaardige transitie, gelijke kansen en sociale dialoog.

Op het gebied van de werkgelegenheid benadrukte minister Mac Andrew de recente instelling van de commissie Ondernemerschap en Werkgelegenheid voor het Binnenland.

Santokhi bereikt veel

Volgens de bewindsman was de rest van de wereld erg onder de indruk van alles dat hij heeft verteld en was Suriname op het gebied van sociale rechtvaardigheid heeft behaald onder de huidige regering.

Suriname heeft 24 studenten opgeleid en dat is uniek

Hij memoreerde op het wereldtoneel ook dat Suriname op weg naar nog meer decent work eerder deze maand 24 junior arbeidsinspecteurs heeft gecertificeerd.

De topper benadrukte dat dit een unicum in de wereld was.

Natuurbehoud

Minister Mac Andrew haalde ook de hoge bosbedekking en natuurbehoud van Suriname aan en het feit dat het land behoort tot de 3 koolstof-negatieve landen in de wereld.

Volgens de minister komt dat laatste omdat Suriname zeer hoge standaarden heeft op het gebied van milieubehoud.

Critici melden echter dat ons land sowieso niets produceert en dus ook geen CO2 uitstoot kán hebben (aangezien CO2 uitstoot in de regel het gevolg is van hoge productiviteit en activiteit).

Minister : Suriname beschermt haar natuur zeer goed

Ondanks dat is Suriname volgens hem, kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering, met name zeespiegelstijging – daar wil de minister graag geld voor krijgen om zo dammen en dijken te kunnen bouwen.

De minister onderkende verder het belang van de duurzame sociaal rechtvaardige milieutransitie.

Fatsoenlijke groene banen en nieuwe technologieën spelen volgens hem daarin een belangrijke rol.

In dit kader memoreerde de bewindsman het IDB-project getiteld ‘Labour Market Alignment with New Industries’.

Er is door de bewindsvoerder nog veel en veel meer verteld – tot in zeer grote details en alles meer dan uitvoerig uitgewerkt – over alles dat Suriname doet op het gebied van sociale rechtvaardigheid en een eerlijke maatschappij onder deze regering.

Conclusie

Concluderend stelde de minister dat hij uitkijkt naar de aanbeveling over quality apprenticeships (kwalitatieve trainingen – redactie) die aan het einde van de conferentie zal worden aangenomen.

Suriname leiden in "quality apprenticeships for decent work"

Deze zullen gebruikt worden om een gestructureerd systeem van werk-gebaseerd leren in Suriname in te voeren.

De Surinaamse delegatie bestond – behalve de ministers en een aantal medewerkers – verder uit onder andere;

Alle samenwerkingsgebieden zijn ruim en omvatten alle beleidsgebieden betreffende arbeid, aldus de minister in zijn afsluitende woorden voor het wereldpubliek.

Wat hij daarmee exact bedoelde werd niet duidelijk gemaakt.

Bron : GFC online / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van minister Mac Andrew?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!