Mennonieten : de leugens van Santokhi

Article – Mennonieten : de leugens van Santokhi

PARAMARIBO, 14 juni 2023 – Eerder vandaag maakte president Santokhi bekend dat ons land toestemming aan een grote groep mennonieten heeft gegeven om een enorm stuk land te gaan beheren.

Leugens

Volgens Chandrika heeft hij echter nooit contact gehad met mennonieten en gaat het puur om een lokale landbouwer die "toevallig" een paar honderd mennonieten als werknemer in dienst heeft.

Mennonieten : de leugens van Santokhi

Ruud Soeverein (links)
– bezoek aan Santokhi –

De "lokale landbouwer" blijkt echter helemaal geen Surinaamse agrariër te zijn, maar een notaire bemiddelaar uit Nederland – Ruud Souverein.

Soeverein is eigenaar van de eenmanszaak Tera Invest Suriname / Guyana en probeert al jaren een deal te sluiten om vele hectaren grond rond Apoera in bezit van de mennonieten te krijgen.

Mennonieten : de leugens van Santokhi

Mennonieten in Apoera
– grondinspectie –

Alhoewel het hele volk de komst van de mennonieten vreest en de zaak niet in de DNA is besproken, heeft Santokhi op persoonlijke titel toch akkoord gegeven dat 50 families (een paar honderd man – redactie) zich hier mogen vestigen.

Zogenaamd om de landbouwexport te helpen groeien, maar een ieder weet dat mennonieten zich niet bezig houden met de lokale economie of belangen van het land.

Saillant detail hierbij is dat Santokhi beweert geen overleg te hebben gehad met de mennonieten zelf. Dit terwijl er foto's in omloop zijn van deze religieuze groepering op het Kabinet van de President.

president Santokhi
kwestie mennonieten

Ook is duidelijk geworden dat er al jaren onderhandelingen zijn gepleegd en Chandrika vervolgens meldt dat er nooit een verzoek hiertoe is gepleegd.

Mennonieten : de leugens van Santokhi

Mennonieten op bezoek
– (c) Kabinet van de President –

De vraag is dus gerechtvaardigd waarmee hij bezig is, welke belangen er spelen, wat er beloofd is en wat de sekte van plan is in ons land.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vertrouwt u de handelingen van onze president?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!