SuriNed-familie : in Nederland is het slechter

Article – SuriNed-familie : in Nederland is het slechter

AMSTERDAM / PARAMARIBO, 21 juni 2023 – Een Surinaamse familie die een "gouden kans" kreeg om naar Nederland te emigreren, zegt juist ongelukkiger te zijn geworden na hun verhuizing.

Ook twijfelen ze er sterk aan of ze de juiste stap hebben genomen.

Droom

De droom van een beter leven heeft plaatsgemaakt voor een worsteling met cultuurschok, sociale druk en een gebrek aan leefruimte.

Zo verneemt GFC Lifestyle van een buurtbewoner van de familie die nauw contact onderhoudt met het gezin.

Vader, moeder en kinderen vertellen moeite te hebben met de aanpassing aan een leefwijze die ver afstaat van hun vertrouwde omgeving in Suriname.

"We geven toe dat we Nederland in eerste instantie hebben geromantiseerd. Nu blijkt het leven hier helemaal niet zo aangenaam te zijn. In Suriname waren we stukken gelukkiger", merkten ze op.

SuriNeds
recentelijk geëmigreerd

Volgens hen is het leven in het Europese land enorm zwaar en lijdt een groot aantal aan depressiviteit en oververmoeidheid omdat er ‘veel rekeningen’ te betalen zijn.

Oppervlakkig leven

Het oppervlakkige sociale contact, de prestatiedruk, en de in hun ogen slechte werk-leven balans noemen zij een grote oorzaak voor hun somberheid in Nederland.

Het verhaal van de familie benadrukt dat migratie, hoewel gezien als een kans, ook kan resulteren in onvoorziene problemen.

Leven in Europa is loodzwaar, je moet betalen en werken

Het is een sterke reminder dat een beter leven niet altijd te vinden is in materieel succes of een andere locatie.

Bron : GFC Nieuws


— UW MENING —

Wat zijn uw tips voor Nederlanders die naar ons willen komen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!