✉️ (ingezonden) onze DNA is dom

Article – ✉️ (ingezonden) onze DNA is dom

PARAMARIBO, 24 juni 2023 – Het is zorgwekkend om te zien wat er momenteel in Suriname gebeurt; het roept een meer dan diepe bezorgdheid op.

Onze DNA is net zo dom als een pasgeboren kuiken uit het ei

Het feit dat slechts weinigen dit schijnen te erkennen, werpt vragen op over het algemene bewustzijnsniveau en het kritisch denkvermogen binnen onze samenleving.

Het is een misvatting om te geloven dat Surinamers die zich aan te sluiten bij een politieke partij, dit doen vanwege het partijprogramma of een bepaalde ideologie.

In plaats daarvan is de realiteit vaak veel prozaïscher.

Onze politiek is vergeven van ondeskundige opportunisten, die van partij naar partij fladderen zonder enige echte toewijding aan of begrip van de partijprincipes.

Hun belangrijkste motivatie lijkt te zijn waar ze de beste kansen zien voor persoonlijke vooruitgang, in plaats van zich in te zetten voor de belangen van de samenleving.

Geen bewustzijn

Bovendien lijkt er een breed gebrek aan politiek bewustzijn te zijn, zelfs onder de politieke figuren.

Als je de gemiddelde politicus in Suriname vraagt of hun partij politiek gezien meer links, rechts of in het midden staat, zullen ze je waarschijnlijk met verbijstering aankijken.

Het gemiddelde DNA-lid heeft geen idee wat hij / zij zegt

Dit gebrek aan fundamenteel politiek begrip draagt bij aan een zorgelijke situatie waarin opportunisme en kortetermijndenken de boventoon voeren.

Dit terwijl er een dringende behoefte is aan gerichte, duurzame en weldoordachte beleidsvoering voor de toekomst van Suriname.

Bron : S. Cruden


— UW MENING —

Hoe komt het dat veel politici eigenlijk geen kennis van zaken hebben?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!