✉️ (ingezonden) Politiek rekent zich rijk

Article – ✉️ (ingezonden) Politiek rekent zich rijk

PARAMARIBO, 25 juni 2023 – Onlangs heeft Suriname een toezegging gekregen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor een financiering van 53 miljoen Amerikaanse dollars.

Nog meer schuld

De grootste viering door de Surinaamse regering van de toekenning van deze lening, getuigt volgens sommigen van een zorgwekkende houding ten aanzien van overheidsfinanciën.

Onze politici vieren feest als de schuld weer eens toeneemt

De essentiële vraag die nu gesteld wordt is hoe deze aanzienlijke som geld effectief en verantwoordelijk zal worden aangewend.

Kritische stemmen in de samenleving beweren dat er meer volgauto’s aangeschaft zullen worden en dat een deel van de financiering zal worden uitgegeven aan luxe goederen voor leden van de regering. Ik hoop oprecht dat deze vermoedens ongegrond zijn.

Een blijvende zorg is het gebrek aan robuuste controlemechanismen binnen Suriname om overheidsuitgaven te controleren op transparantie en objectiviteit.

Helaas lijkt het erop dat leidinggevenden binnen de regering in de praktijk een aanzienlijke vrijheid genieten om deze middelen aan te wenden voor mogelijk ongeschikte doeleinden.

Zorgwekkend

Dit is een zorgwekkende situatie die nauwlettend door onafhankelijke media dient te worden gevolgd, aangezien er helaas niet altijd op doeltreffende controlemaatregelen vanuit het parlement kan worden gerekend.

Niemand kan zeggen wat er met het bedrag gaat gebeuren

Er is een dringende behoefte aan strengere, effectievere controle op de besteding van overheidsfondsen om het vertrouwen van de bevolking in het openbaar bestuur te versterken.

Bron : S. Cruden


— UW MENING —

Weet u wat de plannen met de nieuwe lening zijn?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!