✉️ (ingezonden) Wat moeten we met toeristen?

Article – ✉️ (ingezonden) Wat moeten we met toeristen?

PARAMARIBO, 25 juni 2023 – In het licht van het streven van de Surinaamse regering om het toerisme te bevorderen, dient met klem te worden onderstreept hoe kritiek de toestand van onze infrastructuur is.

Alles is kapot

Het is een feit dat de belangrijke verkeerswegen in het land in een betreurenswaardige staat verkeren, waardoor het gebruik ervan door auto’s, fietsers, bromfietsers en motorfietsers tot levensgevaarlijke situaties leidt.

Dit in combinatie met het stijgende aantal zwervers dat zowel de lokale bevolking als toeristen hindert, roept vragen op over de haalbaarheid van de toeristische ambities.

De frequentie van stroomonderbrekingen en de inconsistentie van stromend water, te wijten aan het falende functioneren van de EBS en SWM, verscherpen de ernst van deze uitdagingen.

Bovendien verslechtert de veiligheidssituatie als gevolg van een toename in criminaliteit, een kwestie waar de politie kennelijk moeite heeft om effectief op te reageren.

De toegenomen files, waardoor reistijden aanzienlijk worden verlengd zonder duidelijke pogingen van de overheid om dit probleem aan te pakken, draagt bij aan de complexiteit van de situatie.

Suriname... geen beleid, geen visie, geen plan, geen aanpak

Binnen deze context lijkt het roekeloos en ondoordacht van de regering Santokhi om te spreken over het aantrekken van meer toeristen.

Dit roept serieuze vragen op over de geloofwaardigheid en realiteitszin van de huidige leiders van het land.

Bron : C. Wallerlei


— UW MENING —

Zou u als "buitenlander" op vakantie gaan naar ons land?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!