President : "wij zijn volledig betrouwbaar"

Article – President : "wij zijn volledig betrouwbaar"

PARAMARIBO, 27 juni 2023 – Het Kabinet van de President van Suriname distantieert zich van een bericht (uitgelekt via social media – redactie) over de slechte relatie tussen de Drug Enforcement Agency (DEA) en de Surinaamse autoriteiten.

Grote vergadering

Er circuleert een bericht op social media waarin geïnsinueerd wordt dat er een meeting zou zijn geweest met een buitenlandse partner, het Openbaar Ministerie en andere functionarissen van het Korps Politie Suriname en dus ook het Kabinet van de President.

Hierbij wil het Kabinet van de President aangeven dat er absoluut geen meeting is geweest.

Ook is deze meeting niet geweest op woensdag 21 juni (of op een andere datum).

En deze meeting was niet in het Marriott Hotel (ook niet ergens anders).

Kabinet van de President
persbericht

Volgens het bericht op social media was er woensdag 21 juni een spoedmeeting tussen de DEA, het OM, Bryan Isaacs hoofd Operaties KPS, vertegenwoordigers van de DEA in Suriname en vertegenwoordigers van het Kabinet van de President in Marriot Hotel.

De internationale (drugs-)politie volgt ons land op de voet

Het onderwerp was de dubieuze, eigenlijk onbetrouwbare rol van de inspecteur van politie derde klasse D. Dhanai.

Dubieuze ontwikkelingen

Deze man werd volgens het bericht dat viraal gaat door de president aangesteld als contactpersoon tussen de DEA en Suriname, wanneer het aankomt op de bestrijding van drugs.

Voorheen was deze taak olv M. Linscheer en C. Baank. Die zijn er nog maar zijn door Chan op een zijspoor geplaatst,” aldus de informatie in het bericht.

De Amerikanen zouden niet tevreden zijn met onze aanpak

Dhanai was onder leiding van de toenmalige minister van Justitie en huidige president indertijd te werk gesteld bij de Narcatic Intellegince Unit (NIU) van de politie.

Toen de president aan de macht kwam, werd hij in 1 jaar tijd tot 2 maal bevorderd en wilde men hem zelfs bekronen tot hoofdinspecteur.

DEA volgt cocaïnevliegtuigen

Het Kabinet van de President zegt in een verklaring dat er geen ontmoeting is geweest met de Amerikaanse DEA en dat onderstaand bericht (ingekort – redactie) niet waar is.

De DEA heeft in die meeting aangegeven dat ze een aantal cocaïnevliegtuigen aan het volgen waren die tot in hartje Paramaribo landden.

Die informatie hebben ze tot met Dhanai gedeeld. Wat DEA niet wist, was dat Dhanai zelf deel of baas was van die drugs.

Drugsdroppings hebben plaatsgevonden tussen de Mauritiusstraat en de Nw. Charlesburgweg op een weggedeelte waar niemand woont.

Uitgelekt bericht
via social media

Verder wordt aangehaald dat de president niet bepaalt of intervenieert wie als focal point moet optreden in de relatie met internationale partners.

Aangeklaagd

De twee politie-inspecteurs die in het bericht ter sprake zijn gebracht – als zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan ontoelaatbare handelingen – hebben intussen een klacht hebben ingediend.

Het resultaat hiervan wordt afgewacht.

Oproep aan het volk : trap niet in de leugens, geloof ze niet

Op de gemeenschap wordt een dringend beroep gedaan om voor berichtgevingen omtrent het Kabinet de officiële kanalen van het Kabinet van de President te volgen.

Bron : het Kabinet van de President (via CDS)


— UW MENING —

Denkt u dat er iets speelt aangaande deze materie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!