✉️ (ingezonden) Onze onzekere toekomst

Article – ✉️ (ingezonden) Onze onzekere toekomst

PARAMARIBO, 29 juni 2023 – Het is een bittere waarheid die wellicht niet veel inwoners van Suriname bereid zijn te erkennen of oprecht accepteren.

Verzwakt land

Desondanks is het een onmiskenbare realiteit dat onze natie ernstig verzwakt is en in de nabije toekomst geen tekenen van herstel vertoont.

Deze kwetsbaarheid beperkt zich niet alleen tot de economische sfeer, hoewel de omvang en diepgang van de problemen daar zeker aanzienlijk zijn.

Buiten de economie is er ook een markante achteruitgang zichtbaar op verschillende andere cruciale terreinen.

Ons opleidingsniveau, de stand van onze maatschappelijke normen en waarden, de algehele ontwikkeling van onze bevolking, en zelfs de mate van hoffelijkheid en netheid – al deze facetten tonen een ontmoedigend beeld van verval.

Een zorgwekkende illustratie hiervan wordt waargenomen wanneer men de jeugd beschouwt, die onze toekomstige leiders en dragers van de samenleving zijn.

Toekomstige leiders

Hun mentaliteit, niveau van kennis en persoonlijke interesses laten een gebrek aan toewijding en inzicht zien dat zorgwekkend is.

Dergelijke observaties leiden tot een gevoel van ontmoediging, zelfs een gevoel van hulpeloosheid.

Alles wijst er op dat het voorlopig niet beter zal gaan

Helaas suggereren de huidige trends dat de komende jaren een voortdurende neerwaartse spiraal zullen zien in de toestand van ons land.

Harde conclusie

Dit is een harde, maar noodzakelijke realiteit die we moeten onder ogen zien en erkennen, om uiteindelijk de mogelijkheid van verbetering en herstel te bevorderen.

Bron : S. Cruden / via GFC online magazine


— UW MENING —

Wat waren volgens u "de beste jaren" voor Suriname?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!