✉️ (ingezonden) Analyst voorspelt exit Santokhi

Article – ✉️ (ingezonden) Analyst voorspelt exit Santokhi

PARAMARIBO, 4 juli 2023 – In mijn kennissenkring overheerst er een steeds sterker wordend gevoel dat de politieke toekomst van president Chandrikapersad Santokhi na 25 mei 2025 uiterst onzeker is.

Geen herverkiezing

Zij die de logica en het gezond verstand laten zegevieren durven al te voorspellen dat zijn politieke carrière op dat moment ten einde komt.

Santokhi moest verandering brengen, maar gaf stilstand

Er zijn zelfs personen in Nederland – zoals de deskundige Surinaams-Nederlandse Ashwin Ramcharan – die openlijk in interviews stellen dat alleen de meest naïeve individuen geloven in Santokhi’s politieke toekomst na genoemde datum.

In een gesprek met Radio Tamara geeft hij een gedetailleerde verklaring waarom het huidige staatshoofd geen tweede termijn tegemoet zal zien.

Volgens hem zal Santokhi niet in staat zijn een merkbare omslag te bewerkstelligen, ten gunste van de Surinaamse economie, vóór de komende verkiezingen.

Andere deskundigen delen Ramcharan’s standpunt. Maar evenzo als Ramcharan, ben ik verontrust over de toekomstige periode.

Verandering

Ik heb vaak aangegeven dat alle politici in ons land uit dezelfde mal lijken te zijn gegoten.

Santokhi geeft leiding zoals men hier 50 jaar geleden deed

Een observatie die pijnlijk wordt ondersteund door het bewijs van vijftig jaar regeringsbeleid.

De enige redding voor Suriname, zoals ik het zie, is een radicale verandering, bijgestaan door echte experts zoals Ramcharan en anderen uit Nederland.

Zij brengen duidelijk een grotere schat aan kennis en een betere werkmentaliteit met zich mee.

De toekomst van Suriname mag niet worden overgelaten aan het lot, en zeker niet aan politici wiens ambities niet noodzakelijkerwijs in lijn zijn met de behoeften van de bevolking.

Cruciale periode aangebroken

Deze cruciale periode vraagt om een doordachte, duurzame en ingrijpende verandering – eentje die alleen met deskundige hulp kan worden bereikt.

Bron : S. Cruden / via GFC Nieuws


— UW MENING —

Gaat Santokhi na 2025 gewoon op de oude wijze door??


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!