Minister Vorstwijk aangeklaagd voor lijkenpikkerij

Article – Minister Vorstwijk aangeklaagd voor lijkenpikkerij

PARAMARIBO, 31 december 2023 – Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer is vanwege fraude en nepotisme in een juridisch conflict verzeild geraakt met begrafenisondernemer John Samuel.

Nepotisme

De minister is inmiddels door de ondernemer aangeklaagd met als belangrijkste punt van inzet het oneigenlijk weggeven van percelen.

Vorswijk geeft grond van begraafplaats weg aan dochter

Volgens Samuel is hij flink benadeeld door de minister die een stuk grond, oorspronkelijk toegewezen voor zijn uitvaartcentrum, aan haar eigen dochter heeft gegeven.

De minister heeft het perceel, ongeveer 1 hectare groot, uitgegeven met als hoofddoel "de handel in onroerend– en vastgoed", waarbij de dochter van deze politicus de eigenaar is geworden.

Samuel, die vergevorderde en goedgekeurde plannen had om op dit perceel een uitvaartcentrum te beginnen, heeft zijn advocaat geraadpleegd en inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen Vorswijk.

Jaren wachten

Samuel beklemtoont dat hij, na jaren voorbereiding en wachten, alle vereiste documenten bezit om het uitvaartcentrum te starten.

Na jaren wachten is het perceel opeens dubbel uitgegeven

Ook is hij zeer verbaasd dat het perceel achter zijn rug om opeens dubbel is uitgegeven aan de dochter van de verantwoordelijke minister.

Hij benadrukt dat zijn juridische positie erg sterk is en dat hij volledig vertrouwt op zijn authentieke stukken en contracten.

Einde Vorstwijk

"Zelfs zonder advocaat kan ik dit winnen, want de minister is gewoon fout bezig," aldus de hardwerkende ondernemer.

Hij meent daarbij dat de minister veel te verliezen heeft, mogelijk zelfs haar positie, als de rechter in zijn voordeel beslist.

'Als ik gelijk krijg, moet deze minister direct het veld ruimen'

Samuel benadrukt dat, als de minister wordt veroordeeld voor nepotisme en fraude, ook andere slachtoffers van haar discutabele keuzes, een rechtszaak kunnen aanspannen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vertrouwt u Vorstwijk?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!