Santokhi : regenboog met goud!

Article – Santokhi : regenboog met goud!

PARAMARIBO, 4 januari 2024 – President Santokhi is zeer verheugd, trots en vervuld met genoegen om heel Suriname een enorme koopkrachtversterking aan te bieden.

Minder koopkracht

Tijdens de meest recente regeringsbijeenkomst heeft president Chan Santokhi met veel enthousiasme en blijheid medegedeeld dat er enorm belangrijke besluiten zijn genomen om de koopkracht van alle Surinaamse burgers te verhogen.

Wie kritisch kijkt, ziet dat er minder koopkracht overblijft

De regering heeft verschillende maatregelen aangekondigd om de financiële druk op de bevolking enorm en per direct te verlichten.

Een van de belangrijkste besluiten is de verhoging van de belastingvrije grens naar maar liefst SRD 9.000,– waardoor een groter deel van het inkomen onbelast blijft.

Bovendien wordt de belastbare schijf uitgebreid naar SRD 3.500,– per schijf, wat een bredere financiële verlichting voor de burgers betekent.

Wel is het zo dat door de inflatie het geld steeds minder waard wordt, en de koopkracht ook na deze correcties slechter wordt; er is geen sprake van koopkracht versterking of inflatiecorrectie.

Kritische vragen over dit verschijnsel werden door de toppers in de regering niet beantwoord.

Ambtenaren

Specifiek voor landsdienaren en gepensioneerde ambtenaren zijn er nog veel meer extra financiële voordelen.

Landsdienaren krijgen een additionele koopkrachtversterking van SRD 1.000,– bovenop een eerdere toewijzing van nog eens SRD 2.500.-

Niet-werkenden en ambtenaren krijgen duizenden SRD's

Gepensioneerde ambtenaren ontvangen 70% van dit bedrag als extra ondersteuning. In december 2023 hebben landsdienaren ook al een koopkrachtvoorziening van SRD 2.500,– ontvangen, met daarbovenop een eenmalig extra bedrag van SRD 2.500.-

De president benadrukte ook de talloze kortingen die in december vorig jaar zijn toegepast, zoals een korting van SRD 1,– (2 eurocent – redactie) op de governmenttake.

Deze stappen hebben bijgedragen aan het verminderen van de financiële lasten van de burgers.

Toekomst

President Santokhi heeft verder aangegeven dat hij in de komende week nog veel dieper in zal gaan op de financiële middelen die beschikbaar zijn om de koopkracht in 2024 verder te versterken.

Chan : 'dankzij mijn beleid krijgt iedereen het nu veel beter'

Dit met het oog op het welzijn van de samenleving en de naderende verkiezingen in 2025.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gelooft u het, of is het een verkiezingsstunt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!