🌎 Staatslot : schoonvader wint (€ 3 miljoen)

Article – 🌎 Staatslot : schoonvader wint (€ 3 miljoen)

RIJSWIJK, 5 januari 2024 – Een tachtigjarige man met roots in Suriname heeft onlangs door een uitspraak van de rechtbank in Nederland toch "zijn" 3,2 miljoen euro gewonnen.

Cadeautje

Aanvankelijk was er een conflict in de SuriNed-familie toen zijn schoonzoon hem beschuldigde van het stelen van een winnend (bleek achteraf – redactie) Staatslot.

Het lot was een cadeau en achteraf € 3.200.000,– waard

De rechter heeft nu echter bepaald dat de schoonvader het "geschonken" geld gewoon mag behouden.

Het begon allemaal toen de schoonvader van zijn schoonzoon uit Rijswijk (in Nederland – redactie) het (achteraf) winnende lot als cadeau in zijn bezit kreeg en de prijs claimde.

De schoonzoon was het hier niet mee eens en beschuldigde hem van diefstal van "zijn lot".

Dit conflict resulteerde in de nu afgesloten rechtszaak.

Staatsloterij Nederland
uitspraak dispuut

Volgens het verhaal van de schoonzoon kocht hij het winnende lot op 2 september vorig jaar.

Kort daarna meldde zijn schoonvader zich echter bij de Staatsloterij, met de mededeling dat hij het winnende lot daarvoor al als geschenk van zijn schoonzoon had ontvangen.

De schoonzoon bleek een winnend lot te hebben gegeven

De Rijswijker beweerde echter dat "zijn" lot juist was gestolen door zijn schoonvader en dat hij altijd al de rechtmatige eigenaar was.

Onderzoek

Na een onderzoek besloot de Staatsloterij het bedrag alsnog gewoon uit te keren aan de inmiddels tachtigjarige schoonvader.

Hij overtuigde de Staatsloterij samen met zijn dochter en andere schoonzoon dat het winnende lot toch echt van hem was.

Volgens de verliezer is zijn lot stiekem omgewisseld

Het was namelijk niet de eerste keer dat zij (de man en zijn schoonzoon – redactie) samen loten kochten, en het was gebruikelijk dat de schoonvader dan altijd een lot cadeau kreeg.

Daarnaast geeft het deelnemersreglement van de Staatsloterij aan dat de prijs wordt uitgekeerd aan degene die het winnende lot kan tonen, wat in dit geval de schoonvader was; de persoon die het gekocht heeft is niet per definitie de eigenaar van het lot.

Correct afgehandeld

De rechter oordeelde dat de beslissing van de Staatsloterij, om de prijs aan de schoonvader uit te keren, inderdaad correct was.

De winnaar was fysiek niet eens in staat "het te stelen"

De Staatsloterij voerde daarbij aan dat het ook zeer onwaarschijnlijk was dat hij het winnende lot had gestolen of gewisseld, zonder dat zijn veel jongere en fittere schoonzoon dat zou merken.

De schoonvader is immers al op leeftijd en heeft ook nog eens een aanzienlijk verminderde handmotoriek; dat maakt stelen een stuk lastiger, aldus de organisatie.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou u moeilijk doen als u een winnend lot weggeeft?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!