🧪 India bereikt de zon

Article – 🧪 India bereikt de zon

PARAMARIBO, 6 januari 2024 – De ruimtevaartsector van India heeft eerder deze week een nieuw, en belangijk hoogtepunt bereikt; de zon.

Kosmos

Het Indiaase ruimteschip heeft, na een uitgebreide reis door de kosmos, zijn definitieve locatie in "de buurt" van onze heetste ster aangedaan.

Vanaf een flinke afstand gaat India nu de zon bestuderen

Premier Narendra Modi van India heeft de gebeurtenis aangekondigd als een belangrijke mijlpaal voor hun nationale ruimtevaartprogramma.

De ruimtesonde, genaamd Aditya-L1, werd begin september gelanceerd en heeft sindsdien een afstand van ongeveer 1,5 miljoen kilometer afgelegd.

Hoewel dit slechts een klein deel is van de totale afstand tussen de aarde en de zon, markeert het toch een zeer belangrijk moment in de geschiedenis van het land op het gebied van ruimteonderzoek.

Het ruimtevaartuig is uitgerust met geavanceerde technologieën om de buitenste lagen van de zon te observeren en te analyseren. Dit zal niet alleen bijdragen aan het Aardse begrip van onze ster, maar ook aan de verdere ontwikkeling van India's vermogen in de ruimte.

Successen

Het Indiase ruimteprogramma heeft al eerder aanzienlijke prestaties geleverd.

India slaagde waar Rusland mislukte

Vorig jaar nog werd India het eerste land dat met succes een ruimtevaartuig op de zuidpool van de maan liet landen.

Dit in tegenstelling tot Rusland, die ook een poging waagde maar daarin faalde.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou ons land meer moeten investeren in echt wetenschappelijk onderzoek?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!