Somohardjo : Ministerie van Religie

Article – Somohardjo : Ministerie van Religie

PARAMARIBO, 7 januari 2024 – Tijdens een recente en zeer drukbezochte jaarvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) heeft Bronto Somohardjo aangegeven een Ministerie van Religie te willen.

Geloof

Bronto zei dit te Nickerie in de hoedanigheid van zijn functie als secretaris van de partijraad.

Chan belooft, Somo gelooft

Somohardjo benadrukte de "cruciale rol van geloof en hoop in het leven van de mens" en de "potentieel positieve impact hiervan op de maatschappij".

Hoop en geloof zijn essentiële elementen in het leven, waarbij men altijd gelooft in de overwinning van het goede.

Ik geloof dat zo'n ministerie niet alleen alle religieuze gemeenschappen zou ondersteunen in hun aandacht voor jongeren en ouderen, maar ook dat gelovige individuen minder snel neigen naar negatief gedrag.

Somohardjo
gelovig

Somohardjo haalde voorbeelden aan van soortgelijke ministeries in Aziatische landen, waar het concept zijn doeltreffendheid reeds heeft bewezen.

"Een ministerie gericht op geloof zou een significante bijdrage kunnen leveren aan de handhaving van goede normen en waarden in Suriname," voegde hij eraan toe.

ABOP

Somohardjo jr. is er van overtuigd dat een dergelijk ministerie effectieve steun kan bieden aan alle gelovigen en ongelovigen in het land.

Ook kan het bijdragen aan het bevorderen van gemeenschapsgevoel, al wist hij geen exact voorbeelden en landen bij naam te geven toen hem daar naar werd gevraagd.

'Het buitenland heeft ook eigen Ministeries van Geloof'

De bijeenkomst werd onder meer bijgewoond door topper Marinus Bee, de landelijke voorzitter van onze Nationale Assemblée.

Hij zat daar namens de ABOP, maar vertegenwoordigde ook het volledige parlement vanwege zijn functie.

Bron : Suriname Nieuws / beeld : Langeman


— UW MENING —

Moeten kerk en staat strikt gescheiden worden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!