🌎 Ecuador : "burgeroorlog begonnen"

Article – 🌎 Ecuador : "burgeroorlog begonnen"

PARAMARIBO, 9 januari 2024 – Het is onrustig bij onze buurlanden in Zuid-Amerika. Na Brazilië, Guyana en Venezuela is nu Ecuador aan de beurt.

Gevangenis

In Ecuador hebben gemaskerde en zwaar bewapende individuen live op televisie een uitzending in de havenstad Guayaquil gegijzeld.

Deze gebeurtenis vond plaats te midden van een eerder uitgeroepen noodtoestand in het land.

Deze werd afgekondigd na de ontsnapping van de notoire drugsbaron Fito uit een zeer goed beveiligde gevangenis.

President Daniel Noboa beschrijft de huidige situatie nu als een totale burgeroorlog.

De indringers, hun gezichten hielden ze verborgen achter maskers, bestormden de studio en dwongen het personeel op de grond. Terwijl de greep naar de macht plaatsvond, bleven de camera's in de studio draaien.

Dynamiet

De mannen toonden voor het oog van de natie diverse wapens, waaronder zelfgemaakte explosieven en handgranaten. Ook stopten ze een geïmproviseerde staaf dynamiet in de borstzak van de presentator.

Live op tv gijzelden de mannen de volledige studio

Deze gewelddadige gijzeling eindigde met de arrestatie van meerdere gijzelnemers door speciale politie-eenheden die binnen no-time ter plekke waren en goed getraind ingrepen.

De aanval zelf volgde weer op de ontvoering van zeven politieagenten en meerdere explosies in zowel Guayaquil als de hoofdstad Quito.

Noodtoestand

President Noboa werd eerder al geconfronteerd met de ontsnapping van de beruchte maffiabaas José Adolfo Macías en kondigde daarna een landelijke noodtoestand aan.

Het leger wordt nu aangespoord om de rust te herstellen

Hij verklaarde dat Ecuador zich in een staat van intern gewapend conflict bevindt, wat feitelijk wijst op een burgeroorlog.

De president heeft het moderne en goed uitgeruste leger bevolen in te grijpen tegen het geweld van de drugsbendes, in een poging de orde zo snel mogelijk te herstellen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is dit waar sommigen bij ons bang voor zijn?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!