✉️ Santokhi zet massaal in op charmeoffensief

Article – ✉️ Santokhi zet massaal in op charmeoffensief

PARAMARIBO, 11 januari 2024 – Het is overduidelijk dat president Chandrikapersad Santokhi zijn ruim 2.500 communicatiemedewerkers aan de slag heeft gezet om een positief beeld van hem te scheppen.

Herverkiezing

Exact op 1 januari is hij begonnen met het inzetten van alle communicatiekanalen en tactieken die hij de afgelopen jaren heeft opgericht en ingesteld.

Zijn inspanningen zijn vooral gericht op het versterken van zijn vrij negatieve imago en het tijdelijk verbeteren van de band met de samenleving.

Dit doet hij in een periode waarin hij voortdurend onder vuur ligt vanwege de vele bezuinigingsmaatregelen, de talloze beloften, het wegdraaien en weglopen van verantwoordelijkheden.

Een mogelijke strategie voor Santokhi zou zijn om te focussen op meer transparantie en dialoog, iets wat hij al 4 jaar heeft beloofd maar tot op heden nooit heeft waargemaakt.

Leugens en bedrog?

Door open en eerlijk te communiceren over zijn beleid en uitdagingen kan hij echter wel het vertrouwen van het publiek proberen te winnen.

Dit zou hand in hand moeten gaan met het betrekken van de gemeenschap bij belangrijke besluitvormingsprocessen, om aan te tonen dat hij de stem van het volk na meer dan 1.000 dagen nu wel serieus neemt.

Santokhi heeft ruim 1.000 dagen lang van alles toegezegd

Een andere tactiek die nu al breed wordt ingezet is het benadrukken van al zijn successen en positieve prestaties; daar lijkt maar geen eind aan te komen.

In plaats van direct reageren op aanvallen, zou het versterken van positieve berichtgeving over zijn werk kunnen helpen om de negatieve aandacht te overstemmen.

Samenwerken

Het opbouwen van allianties met belangrijke groepen binnen en buiten Suriname zou Santokhi kunnen helpen een breder netwerk van steun te creëren.

Tot nu toe is er aantoonbaar weinig gebeurd met de beloften

Dit netwerk kan fungeren als een buffer tegen de aanvallen van zijn tegenstanders en zijn positie versterken.

Tegelijk heeft hij dat in 2019 ook geprobeerd bij de diaspora en het is geen geheim dat dit volledig is mislukt.

Opmerking : dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : GFC Nieuws / herschreven door Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vertrouwt u Chan een 2e termijn toe?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!