✉️ 'Voordracht Ramdin is corrupt'

Article – ✉️ 'Voordracht Ramdin is corrupt'

PARAMARIBO, 13 januari 2024 – Er is sprake van corruptie bij de voordracht van Albert Ramdin als kandidaat voor de post van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

Liegen en draaien

De Ware Tijd meldde eind oktober dat hij deze functie ambieerde en dat hij veel van zijn buitenlandse reizen op kosten van de staat Suriname heeft gemaakt om zijn kandidatuur bij de aangesloten landen kenbaar te maken.

Ramdin ontkende, maar nu blijkt dat hij en Chan liegen

Eerst ontkende hij dit, maar later bleek dat president Chandrikapersad Santokhi namens de regering op 3 januari 2024 in een brief aan OAS-secretaris-generaal Luis Almagro de kandidatuur van Ramdin bekend heeft gemaakt.

Santokhi, die weer heeft gelogen, zegt dat Ramdin zijn volste vertrouwen geniet.

Maar dit klopt niet, want Ramdin heeft vanaf de eerste dag als minister, ca. 3 jaar geleden, vrijwel niks voor Suriname betekend.

Miljoenenpost

Ramdin heeft voor miljoenen USD de wereld afgereist en voor miljoenen USD getelefoneerd.

Volgens velen in de Surinaamse samenleving is het slechts aan de besluiteloosheid van Santokhi te danken dat Ramdin nog minister is en niet is ontslagen.

De corruptieschandalen rond New Surfin, de beoogde miljardenlening in Italië, het miljard dollar fiasco omtrent de Deense HPSG, zijn falen ten aanzien van het aantrekken van buitenlandse investeerders en niet te vergeten de enorme blunder rond de ambassade in Jeruzalem die Suriname internationaal te kijk zette, zijn slechts enkele zaken waarvoor Ramdin verantwoordelijk was.

Maar daar heeft hij nooit de verantwoording voor willen nemen en dat is hem door Santokhi ook nooit gevraagd.

Dit is corruptie.

President Santokhi moet al langer hebben geweten van de ambities van Ramdin en heeft er kennelijk geen problemen mee dat hij aan blijft zitten als minister en door kan gaan met zijn campagne voor de OAS-baan op kosten van de Surinaamse staat.

Het falen en voor eigen belang reizen duidt op pure corruptie

Het vreemde is dat Ramdin van mening is dat hij tijdens zijn ministerschap kan lobbyen voor de OAS-post en dat hij niet hoeft af te treden om zich daarmee bezig te kunnen houden.

Dit is corruptie.

Ramdin heeft in de afgelopen 3 jaren zijn ministersbaan niet serieus genomen en was al die tijd op kosten van Suriname bezig te lobbyen voor de post van secretaris-generaal van de OAS. Santokhi heeft hieraan meegewerkt.

Sombere toekomst

Wat zal er van OAS terechtkomen als Ramdin, die in de afgelopen 3 jaar in Suriname bij talrijke corruptieschandalen was betrokken, niks substantieel voor het land heeft betekend?

Wie Ramdin in huis haalt, weet dat alles vernietigd wordt

En daarbij Suriname ook nog voor miljoenen USD aan dure buitenlandse reizen en telefoonkosten heeft benadeeld.

Wat gaat er gebeuren als hij secretaris-generaal van de OAS wordt?

Opmerking : dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Prof. dr. ir. Hubert Rampersad


— UW MENING —

Vindt u Ramdin een goede bestuurder?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!