Waar is Bouta?

Article – Waar is Bouta?

PARAMARIBO, 15 januari 2024 – Sinds Bouterse alle vrijheid is gegeven om "te verdwijnen", duiken er veel speculaties op wat betreft zijn huidige locatie.

Lekker thuis

Er wordt zelfs niet uitgesloten dat de ex-president gewoon thuis zit, in zijn eigen residentie.

De geruchten, die hun oorsprong vooral vinden op social media en WhatsApp, zijn nadrukkelijk wat ze zijn; geruchten.

Een prominent, politiek lid, uit een bekende WhatsApp-groep merkte bijvoorbeeld op dat er geen enkele controle van Bouterse's huis is geweest en men van hogerhand zelfs geen opsporingsverzoek heeft ingediend.

De passieve manier waarop de regering en verantwoordelijk instanties met de situatie omgaan, versterkt de geruchten dat Bouterse helemaal niet op de vlucht zou zijn.

Tegelijk zijn er veel critici die alle beweringen over de verblijfplaats niet al te serieus nemen en wijzen op de huidige golf van grote desinformatie in ons land.

Helicopter

Zo werd er bijvoorbeeld een foto verspreid waarop iemand in een helikopter te zien is. Van deze persoon wordt beweerd dat het om Bouterse zou gaan.

Waar is Bouta?

Op een onbewoond eiland
– pe a Bouta de? –

Wie goed kijkt, zal de foto echter al snel als misleidend beoordelen. Het beeld blijkt namelijk oud of anders overduidelijk bewerkt en aangepast.

Foute informatie is een krachtig middel om chaos te maken

Critici melden tenslotte dat alle geruchten over "Cuba, Venezuela, Brokobaka en Leonsberg" net zo goed onderdeel kunnen zijn van een campagne om bewust desinformatie te verspreiden.

Met andere woorden; neem niet alles aan voor waar en controleer zo veel mogelijk altijd de bron van het bericht.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Waar denkt u dat Bouterse zit?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!