Chan : verkiezing '25 gaan door

Article – Chan : verkiezing '25 gaan door

PARAMARIBO, 15 januari 2024 – President Chandrikapersad Santokhi heeft deze week weer eens bevestigd dat de verkiezingen van 2025 gewoon zullen doorgaan.

Slechte prognoses

Chan verklaarde de belofte tijdens een persconferentie van de regering.

Hij probeerde daarmee geruchten te ontkrachten dat de regering van plan zou zijn om een noodtoestand uit te roepen om de verkiezingen uit te stellen.

Een daad die hem politiek goed uit zou komen gezien de slechte prognoses voor zijn eigen partij, de VHP en mogelijke terugkeer / opkomst van de NDP.

De verhalen rondom het uitstellen van de verkiezingen kwamen voort uit zorgen over onrust naar aanleiding van het vonnis van het 8 december strafproces.

De geest van Bouterse blijft rondzwerven, ook nu hij 'weg' is

Veel mensen, waaronder aanhangers van de NDP, uitten hun bezorgdheid over de mogelijke arrestatie van Desi Bouterse, de hoofdveroordeelde in de zaak.

Op sociale media werden diverse leuzen geuit, zoals "Deng mang nog mang fasi mi leider! Laten jullie Bouterse met rust!" (die mensen moeten onze leider niet aanraken en met rust laten – redactie).

Democratie

President Santokhi beloofde nogmaals dat er geen enkele intentie is om de huidige situatie te misbruiken.

Ook zou hij geen buitengewone maatregelen overwegen die de rechten en vrijheden van burgers en media zou beperken.

Chan : 'de pers mag onder mij zelfs gewoon kritisch zijn'

Hij benadrukte het belang van het behoud van vertrouwen in het democratische proces en verzekerde dat de verkiezingen doorgaan.

Veiligheid

Hij gaf ook aan dat de regering zelfs al bezig is met de voorbereidingen voor de organisatie van de verkiezingen, aangezien het altijd erg complex is om deze te organiseren en dat ruim een jaar in beslag neemt.

Tenslotte riep Santokhi op tot rust en vroeg hij de samenleving om officiële kanalen te volgen voor informatie, waarvan Facebook het belangrijkste is.

Hij verzekerde dat de veiligheid van de samenleving wordt gegarandeerd en er een "zeer gespecialiseerd veiligheidsplan is geactiveerd".

De ministers van Justitie en Politie en Defensie hebben geen geld, maar wel instructies ontvangen om maatregelen te implementeren.

Santokhi wist niet te vertellen hoe de veiligheid stabiel blijft

Welke dit waren kon de president niet melden, en ook aanvullende vragen hierover werden niet beantwoord.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Weet u al op wie u gaat stemmen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!