"Inval lijkt wel in scène gezet" (update)

Article – "Inval lijkt wel in scène gezet" (update)

PARAMARIBO, 17 januari 2024 – De "afronding" van het 8-decemberproces kent maar geen einde. Zo zouden er vanochtend rond 03:00 uur invallen gedaan zijn in de woningen van zowel veroordeelden Dijksteel als Bouterse.

Poppenkast

Dat er bij Bouterse daadwerkelijk een inval heeft plaatsgevonden is allerminst zeker; daar zijn namelijk door het OM geen beelden van vrijgegeven.

Wel is er camerabeeld beschikbaar van de situatie rondom de woning van Dijksteel, waar vooral op te zien valt hoe bewapende agenten buurtbewoners en huisgenoten met ongepast machtsvertoon op afstand houden.

Veel interesse in de woning zelf hebben ze niet tot nauwelijks, zo blijkt uit de (gelekte) beelden aangezien ze binnen niet al te lange tijd en onverrichter zaken alweer buiten stonden.

Wat verder opvalt uit de beelden is hoe grof gebekt en laaggeschoold de agenten in kwestie zijn.

Ook gingen ze flink tekeer tegen de (onschuldige) huisgenoten van Dijksteel (hij deelde zijn huis met meer mensen – redactie).

"Inval lijkt wel in scène gezet" (update)

Camerabeeld
– daar wordt op de deur geklopt –

Door de amateuristische wijze van optreden dachten de bewoners aanvankelijk zelfs dat het om criminelen ging die een inbraakpoging waagden.

De agenten leken totaal niet goed voorbereid op hun job

Dat een maand na dato er alsnog een huiszoeking plaats vindt, lijkt vooral op hernieuwd toneelspel, zeker nu er geen enkel bewijs is dat men te Leonsberg (de woning van Bouterse – redactie) ook is binnengevallen.

"Inval lijkt wel in scène gezet" (update)

Camerabeeld
– omgeving Iwan Dijksteel –

Eerder vandaag had nieuwsmedium Suriname Herald vermeld dat "Bouterse mogelijk was opgenomen in een instelling", maar daar is ook geen enkel bewijs voor geleverd of te vinden in de weinige zorginstellingen die ons land rijk is.

Geen actie

Ondanks het feit dat men doet voorkomen alsof er hard aan de opsporing gewerkt wordt, is er nog steeds geen arrestatiebevel of internationale oproep gedaan jegens Bouterse.

De hele opsporing lijkt zeer slecht gecoördineerd en traag

Ook de bouw van zijn "cel" is na nog geen drie dagen tot stilstand gekomen. De muren ervan zijn niet afgewerkt, het dak lekt en de omgeving van het kleine complex is verworden tot een verlaten bouwput waar omstanders vuil gooien.

President "geen idee"

President Santokhi meldde desgevraagd "ervan overtuigd te zijn dat de procureur-generaal met de case bezig is".

Chan : "officieel is er nog niet gestart met de aanhouding"

"We moeten afwachten. Ik ga ervan uit dat de opsporing is ingezet," aldus het staatshoofd dat toegaf het niet zeker te weten.

Het opsporen is overigens geen aangelegenheid van de regering. De verantwoordelijke PG zal conform de hiertoe geldende wetten eerst bekend moeten maken wanneer de opsporing zal starten.


UPDATE Nu de heren niet thuis bleken te zijn, heeft de politie inderdaad een opsporing verzocht. Een ieder die weet waar Bouterse is, wordt gevraagd dit te melden aan de instanties.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Waarom zou alles zo onlogisch verlopen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!