"Ministerie liegt", vakantiebeurs mislukt

Article – "Ministerie liegt", vakantiebeurs mislukt

PARAMARIBO, 18 januari 2024 – In tegenstelling tot de positieve berichten afkomstig uit het Ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme lijkt de Utrechtse Vakantiebeurs voor Suriname grotendeels mislukt.

Geen interesse

De eerste dag van deze toonaangevende vakantiebeurs in Nederland is altijd gereserveerd voor zakelijke contacten.

Touroperators uit Suriname en Nederland kunnen dan van gedachten wisselen, contracten afspreken en de nieuwste ontwikkelingen doornemen.

Juist op die cruciale dag bleek er nagenoeg niemand interesse te hebben in de enige stand die ons land rijk was.

De dagen daarna waren ingericht voor de doorsnee toerist, maar ook daar liep het niet storm.

Op wat "ons kent ons" bezoekjes na en mensen "die nog nooit van het land gehoord hadden", was er geen tot weinig animo voor de stand.

"Afrika en de Antillen deden wel zeer goede zaken"

Er zou wel een handjevol mensen "nadenken over een reservering", maar dat is erg vrijblijvend aangezien een reservering geen daadwerkelijke boeking is. Onder de streep kost de deelname van ons land aan de beurs dus veel meer dan het oplevert.

Niet aantrekkelijk

Een in Den Haag woonachtige Surinaamse vrouw, die als bezoeker op de beurs aanwezig was, erkent dat Suriname erg tekortschiet in aantrekkelijkheid voor de gemiddelde toerist.

Opvallend daarentegen is dat veel landen in Afrika, juist vanwege hun veiligheid en aantrekkelijke safari-tochten, wel zeer populair waren en heel veel losse standjes hadden.

Ook reizen naar bijvoorbeeld de Antillen en overige bekende Europese bestemmingen waren populair onder de bijna 100.000 bezoekers van de beurs.

Stands van reisorganisaties zoals Corendon en TUI trokken enorm veel publiek door hun aanbiedingen en loterijen, maar deze doen na tegenvallende resultaten geen zaken (meer) met ons land.

Ouderwets imago

Hariëtte, een 26-jarige bezoekster uit Utrecht, merkte op dat Suriname wel mooie natuur te bieden heeft, maar dat dit totaal niet werd weerspiegeld in onze stand.

"Ministerie liegt", vakantiebeurs mislukt

Hollandse tourist
– verdwaald in Suriname –

Ze vindt dat Suriname veel te weinig doet aan marketing en ons land niet aantrekkelijk genoeg maakt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Curaçao. De stand van Suriname zou er bovendien saai, voorspelbaar en fantasieloos uitzien.

"De stand van ons land was slecht bezocht, saai en suffig"

Er lag wat Surinaams eten, er stonden enkele verkleedde Creoolse dames en dat was het wel; toeristen willen meer zien dan dit, aldus de dame in kwestie, die de stand al met al ouderwets en weinig spannend vond.

"Toeristen geven soms wel tienduizenden euro's uit voor een groepsverblijf."

"Dan moet je ze meer bieden dan een droge bakabana en krappe koto," concludeerde ze hard.

Bron : GFC / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is ons land aantrekkelijk genoeg voor toerisme?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!