Toeristen 'in shock' na eerste indruk Suriname

Article – Toeristen 'in shock' na eerste indruk Suriname

PARAMARIBO, 19 januari 2024 – De belangrijke en zeer populaire Vakantiebeurs Utrecht 2024 is voor ons land grotendeels mislukt, al probeert het Ministerie van Toerisme er nog een positieve draai aan te geven.

Geen animo

Op de eerste dag, speciaal voor zakenpartners, liep iedereen stilletjes aan onze stand voorbij en ook de dagen daarna (voor consumenten) kwamen alleen wat verdwaalde vreemdelingen langs.

Nu Suriname een veel minder populaire bestemming blijkt dan men beweert, heerst er toch wat ongerustheid binnen de Surinaamse gemeenschap in Nederland.

Op de vakantiebeurs bleek ons land niet echt populair te zijn

Het grootste obstakel dat ons land heeft, blijkt de eerste indruk te zijn die toeristen krijgen bij hun directe aankomst in Suriname.

Het probleem zou voornamelijk liggen bij de route van de Johan Adolf Pengel luchthaven naar Paramaribo, en dan in het bijzonder het traject langs de Indira Gandhiweg en Latourweg (via de Highway van Zanderij naar Paramaribo – redactie).

De befaamde Highway en bovengenoemde wijken worden door veel toeristen bij een ondergaande zon als onveilige getto beschouwd.

De eerste indruk is dus beangstigend en staat haaks op de verwachting van de duurbetaalde toerist.

Men rijdt er in het donker doorheen en ziet dan vanuit de taxi overwoekerde percelen, vervallen woningen, krotten, aangestoken vuren langs de weg en schimmige personen op hoeken staan.

De eerste ervaring tijdens deze route kan daarmee een zeer negatieve invloed hebben op hun algemene beeld van Suriname; een beeld dat de weken na aankomst onbewust blijft hangen.

Toeristen 'in shock' na eerste indruk Suriname

Krotten en getto
– ergens in Zuid-Amerika –

Ondanks dat de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein en Torarica nog net een acceptabele uitstraling hebben, blijft het grootste deel van de route naar onze hoofdstad een punt van zorg.

Cultuurshock

Zelfs Nederlandse Surinamers die vaak naar hun geboorteland reizen, erkennen de cultuurshock en hebben tijd nodig om aan de omgeving te wennen, laat staan nieuwkomers.

Velen benadrukken het belang van verbeteringen aan de route en een betere eerste indruk voor buitenlandse toeristen.

De route Zanderij – Parbo is voor veel mensen beangstigend

Dit biedt een veel betere ervaring vanaf het moment dat ze in Suriname aankomen en vult de rest van het verblijf op positieve wijze in.

Bron : GFC / herschreven door Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van de aankomst op en na Zanderij?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!