Somo Jr. heeft 600 beroepsbidders in dienst

Article – Somo Jr. heeft 600 beroepsbidders in dienst

PARAMARIBO, 23 januari 2024 – Somohardjo Jr. heeft als minister van Binnenlandse Zaken maar 600 "professionele gelovigen" in dienst, die niets anders doen dan tegen betaling bidden en hopen dat het beter gaat in ons land.

Professioneel bidden

De minister heeft onlangs voor de tweede keer een voorstel gedaan voor de oprichting van een apart "Ministerie voor Godsdienstzaken" in ons land.

600 ambtenaren staan als beroepsbidders op de loonlijst

Op dit moment ondersteunt de regering al ruim 600 "bezoldigde religieuze leiders" en die kunnen dan mooi in het nieuwe ministerie worden ondergebracht.

Deze 600 beroepsbidders spelen volgens de minister "een cruciale rol in het bevorderen van waarden en normen".

Heel de samenleving zou hier aantoonbaar baat bij hebben, maar vooral jongeren worden door het dagelijks bidden geholpen.

Volgens Somohardjo zal een speciaal, nog op te stellen, Ministerie voor Godsdienstzaken ons land nog beter helpen bij het beschermen van de nationale kracht.

Biddende ambtenaren

Het huidige beleidsterrein van Religieuze Aangelegenheden valt binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken waar de 600 beroepsbidders als ambtenaar op de loonlijst staan.

Dit terrein richt zich op de organisatie en regulering van religieuze aangelegenheden en stimuleert de vrijheid van godsdienst en levensopvattingen, aldus Somo Jr.

Met bidden wordt de jeugd in ons land aantoonbaar beter

Minister Somohardjo benadrukte tijdens de begrotingsdebatten meerdere malen dat dit terrein een "blijvende en structurele bijdrage levert aan de vorming van morele integriteit en de naleving van waarden en normen".

Pluriform heterogeen multicultureel

Gezien de pluriforme, heterogene en multiculturele aard van de Surinaamse natie, is het volgens de minister essentieel dat de religieuze diversiteit van de samenleving weerspiegeld wordt in het overheidsbeleid.

En dat verdient simpelweg een extra ministerie, aldus de zoon van.

Miljoenenfraude Telesur onthuld

Beroepsbidder
– Langeman Produkties N.V. –

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moeten die 600 ambtenaren gehandhaafd blijven?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!