Doksenclub : 'Suriname compleet corrupt'

Article – Doksenclub : 'Suriname compleet corrupt'

PARAMARIBO, 24 januari 2024 – Gerard van den Bergh, de bekende Nederlandse ondernemer, heeft jarenlang geprobeerd ons land vooruit te helpen door een hoogwaardige doksenkwekerij (de Doksenclub – redactie) op te richten.

Tegenwerking

Het gevolg? Hij is door de huidige regering vanaf dag één tegengewerkt, failliet gemaakt en het land uit gepest.

Santokhi, Kirpalani, Nurmohammed werken iedereen tegen

Over zijn totaal mislukte avontuur in Suriname, inmiddels heeft hij in Guyana wel een succesvol bedrijf weten op te zetten, doet de agrariër nu letterlijk een boekje open.

In een onlangs gepubliceerd boek waarschuwt hij alle Nederlandse ondernemers om vooral geen zaken met ons te doen en spaart daarbij niemand.

Vooral de familie Kirpalani, minister Nurmohammed en president Santokhi persoonlijk moeten het ontgelden; "corrupter, wereldvreemder en dwazer dan deze mensen ga je niet krijgen".

Zakendoen in Suriname
Corruptie op het hoogste niveau

In zijn recent gepubliceerde boek "Zakendoen in Suriname / corruptie op het hoogste niveau", schrijft van den Bergh tot in detail over onze verborgen kant van zakelijke activiteiten, corruptie en fraude.

Doodslag

Het boek is een reflectie op zijn 15 jaar als ondernemer in Suriname, waarbij hij corruptie, een moordaanslag, doodslag, en intimidatie aan de kaak stelt.

Daarbij focused hij zich vooral op de laatste vier jaar, toen de regering Santokhi hem aan alle kanten probeerde tegen te werken in een poging zijn bedrijf kapot te maken en zelf de winst te pakken.

'In Suriname mislukt men liever, dan dat jij zelf succes hebt'

Gerard stelt dat de werkelijkheid in schril contrast staat met het officiële beeld dat wordt voorgesteld door de Surinaamse overheid.

Doksenclub : 'Suriname compleet corrupt'

Omslag boek
– (c) Gerard van den Bergh –

Ook het beeld dat Nederland van ons schept is totaal misplaatst en niet gebaseerd op de waarheid.

Waar we in Nederland te boek staan als "gezellig volk, maar slachtoffers van corruptie", blijkt volgens de ondernemer dat corruptie juist het cement is van onze hele samenleving; zonder fraude kom je hier niet verder.

Onthullend

In zijn onthullingen benadrukt Van den Bergh dat zakelijk succes in Suriname niet alleen afhankelijk is van een persoonlijk netwerk, maar ook van politieke connecties.

Je product is onbelangrijk; politiek en corruptie bepalen alles

Hij licht toe dat in Suriname de wet– en regelgeving totaal ondergeschikt zijn aan de wensen en persoonlijke belangen van politici.

Nepotisme, eigen belang

Zelfs de hoogste functionarissen hier zijn niet in staat om ambtenaren en invloedrijke personen te dwingen de wet na te leven, zelfs als dit ten koste gaat van het nationale belang.

Het boek, dat hij gratis aan alle leden van de Nationale Assemblée (DNA) heeft aangeboden, is in ons land ook verkrijgbaar bij Vaco Boekhandel (Kersstraat / Zorg en Hoop).

Behalve dit boek zegt van den Bergh ook bezig te zijn met een film / documentaire, gebaseerd op hetzelfde script.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Raadt u Nederlandse ondernemers aan iets te starten in ons land?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!