✉️ Cedric van Samson, leider VHP

Article – ✉️ Cedric van Samson, leider VHP

PARAMARIBO, 24 januari 2024 – Recentelijk heeft Chan, de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), verklaard dat etnisch denken niet meer van deze tijd is.

Unieke kans

Dit statement biedt een unieke kans voor de VHP om zich te ontdoen van het stempel van een etnisch getinte politieke partij.

Daarom is het tijd voor verandering.

Cedric van Samson, een bekwaam parlementslid en vertegenwoordiger van het Surinaamse volk als assembleelid, zou een uitstekende keuze zijn om deze transitie te leiden, en daarmee te bewijzen dat de VHP openstaat voor groots en inclusief denken.

Leiderschapskwaliteit

Cedric van Samson heeft zich bewezen als een van de betere parlementariërs van de VHP.

Zijn vermogen om effectief beleid te formuleren en nodige vraagstukken aan te kaarten, heeft hem bekendheid gegeven binnen en buiten de partij.

Van Samson is de perfecte leider voor de VHP

Hij heeft voldoende ervaring in het politieke landschap van Suriname en heeft zich consistent ingezet voor het welzijn van alle Surinamers, ongeacht hun etniciteit.

Het feit dat Cedric van Samson zelf tot een specifieke etnische groep behoort, geeft hem genoeg politieke bagage en maakt hem een uitstekende kandidaat voor het voorzitterschap van de VHP.

Dit zou aantonen dat de VHP niet langer wordt geleid door een enkele etnische groep, maar zich openstelt voor alle Surinamers.

En dat andere etnische groepen niet alleen verleidt worden in verkiezingstijd, maar ook het gezicht van het voorzitterschap en de partij een andere kleur durft te geven.

Dr. Ashwin Ramcharan RO
briefschrijver

Het is van essentieel belang dat politieke partijen, en ook het voorzitterschap van politieke partijen de diversiteit van het land weerspiegelen en streven naar inclusiviteit, en Van Samson kan hieraan bijdragen.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze overgang naar een inclusieve en grootschalige denkwijze binnen de VHP niet zonder obstakels zal zijn.

De vraag is of de VHP-leden het gedachtengoed van de voorzitter Chan kunnen omarmen en accepteren.

Breed gedragen

Het is cruciaal dat de partij als geheel achter dit idee staat, en niet slechts een selecte groep.

Het volk van Suriname heeft behoefte aan een transparante en inclusieve politiek, en de VHP kan een belangrijke rol spelen in het vervullen van deze behoefte.

Cedric van Samson zou Chandrikapersad moeten opvolgen

Cedric van Samson kan overwogen worden als een serieuze kandidaat voor het voorzitterschap van de VHP om de partij nog meer kracht bij te zetten in de richting van inclusiever denken en handelen.

Het is niet zo dat de VHP niet inclusief denkt en handelt, het is een van de meest hervormende partijen van Suriname.

Het bewezen leiderschap en de competenties van Cedric van Samson maken hem een geschikte kandidaat om de partij te leiden zonder etnisch label.

Het succes van deze eenvoudige transformatie hangt echter af van de bereidheid van alle VHP-leden om deze verandering te omarmen.

Dr. Ashwin Ramcharan RO
briefschrijver

Het Surinaamse volk verdient een eerlijke en progressieve politiek, en de VHP heeft de kans om dit te realiseren door gedurfde stappen te zetten richting groots en inclusief denken.

De VHP en haar leden, vooral de leiding van de partij, zijn altijd voorbeeldige personen geweest, die makkelijk macht delen, nooit meedoen aan corruptie.

De VHP is zeer betrouwbaar en misbruikt helemaal niemand

De VHP is altijd een ruimdenkende inclusieve partij geweest en misbruikt nooit iemands stem en vertrouwen. Als je op de VHP stemt weet je dat alle beloften uitkomen en dat je een paradijs van een land krijgt, het woord bedriegerij staat nergens in de partijstatuten.

Vooruitstrevende partij

Daarom is de VHP ook de meest hervormende progressieve partij van Suriname.

Als het huidig VHP-bestuur nu omdenkt, in lijn met het denken van voorzitter Chan en een waardige, partij loyale, competente creoolse broeder, naar voren schuift voor het voorzitterschap van de partij, Cedric van Samson, dan wint de VHP alle zetels.

Precies wat de VHP verdient.

Opmerking : dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Dr. Ashwin Ramcharan RO


— UW MENING —

Zal het gebeuren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!