Boek : 'corruptie op hoog niveau'

Article – Boek : 'corruptie op hoog niveau'

PARAMARIBO, 26 januari 2024 – De Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh doorbreekt het stilzwijgen over de duistere schaduwzijde van zakendoen in Suriname.

Schaduwzijde

Hij doet dit in zijn onlangs verschenen boek "Zakendoen in Suriname – Corruptie op het hoogste niveau".

Corruptie, moordpoging en intimidatie, welkom in Suriname

Het boek vormt een terugblik op vijftien jaar ondernemen in het land, en belicht de Van den Bergh overkomen corruptie, een moordaanslag op zijn leven, doodslag en intimidatie.

De (Surinaamse) realiteit staat haaks op het officiële narratief dat zowel door de Nederlandse als de Surinaamse overheid wordt verspreid.

Mijn ondernemersverhaal is momenteel een groot item in de Surinaamse media, en markeert een opmerkelijke afwijking van het beeld dat zowel de Nederlandse als Surinaamse overheid graag schetst.

Zelfs na een moordaanslag op mijn leven weigerde de (Nederlandse) ambassade hulp te bieden bij het afdwingen van een onderzoek.

Gerard van den Bergh
ondernemer en schrijver

In zijn boek onthult Van den Bergh de details van de relatie tussen ondernemers en politieke beschermheren, en noemt alle namen die hier mee te maken hebben.

Zakendoen in Suriname is dealen met fraude en corruptie

Van den Bergh vult aan: “Ik weet dat de Nederlandse overheid op de hoogte is van de corruptie, maar dit bewust heeft verzwegen, onder andere tijdens de meest recente handelsdelegatie.”

President Santokhi

Van den Bergh schrijft dat het succes van zakendoen in Suriname niet alleen afhangt van een persoonlijk netwerk, maar ook van politieke bescherming.

Boek : 'corruptie op hoog niveau'

Omslag boek
– (c) van den Bergh –

Hij wijst op het feit dat wet– en regelgeving in Suriname ondergeschikt zijn aan de grillen van politici.

Santokhi weet het, Nederland weet het; Suriname is corrupt

Zelfs de hoogste man in het land – president Santokhi – blijkt niet in staat ambtenaren en kapitaalkrachtige figuren te dwingen om zich aan wetten en regels te houden, zelfs wanneer dit het nationaal belang schaadt.

Eerlijk debat starten

In het boek "Zakendoen in Suriname – Corruptie op het hoogste niveau" doet ondernemer Gerard van den Bergh zijn verhaal over zakendoen in Suriname.

Een ondernemer moet weten waar hij in dit land aan begint

Hij wil hiermee een eerlijk debat starten over de werkelijke uitdagingen waar ondernemers in het land mee worden geconfronteerd.


Deze app is niet verbonden aan het boek en verdient niets aan de eventuele verkoop hiervan.

Bestelinformatie

Het boek "Zakendoen in Suriname – Corruptie op het hoogste niveau" is in Nederland te bestellen door €20,00 over te maken naar NL57ABNA0830225056 t.n.v. Invest-International BV.

Doe dit onder vermelding van naam, adres en postcode – de levertijd in Nederland is 2 tot 3 dagen.

Zakendoen in Suriname
Corruptie op het hoogste niveau

Bron : Mediacontent / foto : van den Bergh + mediacontent.nu


— UW MENING —

Bent u benieuwd naar het boek?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws