'Mennonieten groot rookgordijn'

Article – 'Mennonieten groot rookgordijn'

PARAMARIBO, 26 januari 2024 – De situatie rondom de mennonieten is zo totaal onduidelijk, schemerig, omgeven door fraude, corruptie en nepotisme dat er veel meer dan enkel dat moet spelen.

Enorme ophef

Bovenstaande mening is oppositielid Parmessar gediend en daar windt hij geen doekjes omheen.

De recente ophef rond de mennonieten lijkt volgens hem bijna wel op een strategische zet van de regering om de aandacht af te leiden van belangrijkere zaken.

Parmessar : er wordt gigantisch veel grond weggegeven

Parlementslid Rabin Parmessar benadrukte in het parlement dat terwijl de focus op de mennonieten ligt, andere individuen – zoals vrienden en familieleden van regeringsfunctionarissen – achter de schermen landaanvragen doen voor aanzienlijk grotere gebieden.

Hij onthulde dat er bij het domeinkantoor aanvragen zijn ingediend voor grote stukken land, inclusief gedetailleerde kaarten en correspondentie tussen het presidentiële kabinet en het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer.

Verschillende stichtingen, waaronder Terra Invest, Stichting Kovu, en Stichting Togliatti Vermogensbeheer, hebben dergelijke aanvragen ingediend.

Hij riep de regering op om helderheid te verschaffen over hoeveel aanvragen en toewijzingen aan deze stichtingen zijn gedaan. Ook leverde hij documenten aan die aantonen dat de regering weldegelijk formeel betrokken is bij deze aanvragen.

Oneigenlijk gebruik

Deskundigen hebben aangegeven dat de aangevraagde gebieden niet geschikt zijn voor landbouw, waardoor de legitimiteit van deze aanvragen in twijfel wordt getrokken.

De situatie vereist volgens hem een grondig onderzoek en duidelijke antwoorden van de regering.

'De hele regeringstop is betrokken bij deze handel'

Dat zou, in woorden van het oppositielid, nodig zijn om de ware intenties achter deze landaanvragen te onthullen en te verzekeren dat er geen misbruik wordt gemaakt van overheidsmiddelen en –bevoegdheden.

'Mennonieten groot rookgordijn'

Brandend oerwoud
– een groot rookgordijn? –

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Denkt u dat er meer speelt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!