Chan verliest : boek uitverkocht

Article – Chan verliest : boek uitverkocht

PARAMARIBO, 28 januari 21024 – De soap rondom "het verboden boek" en Chandrikapersad Santokhi heeft niet alleen juridische, maar ook maatschappelijke discussies losgemaakt. De (onverwachte) verliezer lijkt daarbij vooral onze eigen president.

Internationale schade

Men vraagt zich af of Chan, met zijn overdreven grote focus op het boek, zijn eigen reputatie niet meer schaadt dan beschermt.

De schade is niet alleen nationaal, maar vooral ook internationaal.

In bijvoorbeeld Nederland, Amerika, Duitsland en zelfs Dubai kijkt men met open mond hoe de president tekeer gaat en zonder enige vorm van terughoudendheid of zelfreflectie onze persvrijheid eigenhandig volledig vernietigd.

Het lijkt tegenstrijdig dat – door aandacht voor het boek te verbieden – de president juist de verspreiding ervan en zijn eigen verdachtmaking extreem bevordert.

Chan heeft Suriname internationaal slecht op de kaart gezet

Zijn handelen roept zeker in Suriname vragen op over de echte prioriteiten en besteding van zowel zijn tijd als onze middelen.

Waarom ligt zijn focus zo sterk op de publicatie van een verder vrij onbeduidend boekje, terwijl er andere veel belangrijke zaken zijn die de aandacht van de regering vereisen?

Uitverkocht

De reactie van Santokhi lijkt de auteur van het boek, Gerard van den Bergh, meer goed dan kwaad te hebben gedaan en ons land meer slecht dan goed.

De "gratis publiciteit" rondom de (juridisch ongegronde) klachten van Chan hebben de verkoop van het boek een enorme boost gegeven, waardoor de eerste druk zelfs binnen een week is uitverkocht.

Dankzij Chan is het boek binnen een week nu al uitverkocht

Santokhi's persoonlijke betrokkenheid bij de vervolging van mensen, kranten en boekwinkels werpt bij velen vragen op over zijn zelfbeeld, de effectiviteit van zijn leiderschap en de echte focus van zijn beleid als president.

Het is nog maar de vraag hoe deze controverse de publieke perceptie van onze president zal beïnvloeden tijdens de verkiezingen van 2025.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u Chan sterker of zwakker geworden na deze rel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!